Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Világkonyha

Ne rohanj a kínaiba! Készíts otthon szezámmagos csirkét

Szezámmagos csirkemell
Hányszor fordult elő veled, hogy egy kínai gyorsétteremben a szezámmagos csirkét falatozva azon gondolkodtál, hogy mitől ilyen finom ez az étel? Mi eláruljuk, mi a titok. Mostantól nem kell étterembe rohannod, ha megkívánod, ugyanis otthon is elkészítheted, könnyebben, mint gondolnád.

Hozzávalók:

2 db csirkemellfilé

bors
1,5 bögre kukoricaliszt
3 db tojás
1/4 bögre Shan' shi wokolaj
1 bögre cukor
3 ek ketchup
1/4 bögre ecet
1/4 bögre almaecet
1 ek szójaszósz
1 ek Shan' shi csiliszósz
1 tk só
szezámmag

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Megforgatjuk a kukoricalisztben, majd a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét.

Összekeverjük a cukrot, a ketchupot, az ecetet, az almaecetet, a szójaszószt, a csiliszószt a sót és a szezámmagot. A csirkét egy kis méretű tepsibe tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk).

A TOJÁSOS RIZSEN TÚL - MILYEN AZ IGAZI KÍNAI KONYHA? 2 EREDETI RECEPT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.