Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A tartalmas tojásos egytálételek nem csak a lusta hétvégék sztárjai lehetnek, hanem csodálatos megoldást jelenthetnek a sietős hétköznapon is!

Az olaszok frittatája és spanyol unokatestvére, a tortilla gazdag és tartalmas fogások, amelyeket a kedvünknek, a szezonnak és a hűtő-kamra tartalmának függvényében ügyesen és könnyen variálhatunk.

Általában zöldséggel készítették a frittatát, s kevés sajttal tették ellenállhatatlanná
Általában zöldséggel készítették a frittatát, s kevés sajttal tették ellenállhatatlanná
Lepény vagy omlett?

A frittata és a tortilla alapvetően nem más, mint egy vastagra hagyott omlett, ahol nem a félbe hajtott tojáslepénybe kerül a töltelék, hanem a tojással együtt sül meg. A hagyományos olasz frittata a nagyböjt egyik fontos fogása volt, így az omlett előtti időkre visszanyúló történelme során főleg húsmentes változatok születtek belőle, általában zöldséggel készítették, s kevés sajttal egészítették ki.

A legjobb dolog, ami a tojássl történhet >>>

Olasz vs. francia

Az olasz omlett főzési/sütési ideje jóval hosszabb, mint a klasszikus francia omletté, s ennek az az oka, hogy a serpenyőbe öntött, ott nagyjából átsütött tojásos étel rövidebb-hosszabb időre sütőbe vagy kemencébe kerül még, ott nyeri el végső állagát.

Cukkinis frittata receptünket itt találod >>>

A tortilla nem csak nevében különbözik a frittatától, hanem készítési módjában is!
A tortilla nem csak nevében különbözik a frittatától, hanem készítési módjában is!
Kevés alapanygból mutatós fogás

A frittata receptek – a cucina povera legtöbb fogásához hasonlatosan – viszonylag egyszerűek és kevés alapanyagra korlátozódnak, de őszintén szólva ma már csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit szeretnénk néhány tojással összesütni. Vannak szabályok, amelyek betartása mellett szinte bármit az omlettünkbe tehetünk. Fontos például, hogy túl szaftos, vizes alapanyag ne kerüljön az ételbe, nem áztassa el. Így például, ha paradicsommal szeretnénk dolgozni, javasolt elősütni, lecsöpögtetni, vagy szárított paradicsommal készíteni az ételt. Ugyanez igaz a spenótra is, amit a felhasználás előtt célszerű megfonnyasztani.

Ricottás frittata receptet néz meg itt >>>

Készítsd spárgával!

A tavaszi időszakban jó választás lehet a blansírozott spárgával készített frittata, de kolbásszal, sonkával, különféle sajtokkal is gazdagíthatjuk a felvert tojást, amit leggyakrabban fokhagymával, borssal, friss zöld fűszerekkel és szerecsendióval fűszereznek. A frittatát készíthetjük lesütött padlizsánnal, cukkinivel is, így például kitűnő reggeli vagy ebéd lehet az előző napi grillezésnél maradt zöldségekből.

Frittata burgonyával, kolbásszal: itt nézd meg >>>

Fontos, hogy túl szaftos, vizes alapanyag ne kerüljön a frittatába, mert eláztatja.
Fontos, hogy túl szaftos, vizes alapanyag ne kerüljön a frittatába, mert eláztatja.
Párosítsd krumplival!

A krumpli szintén nagyon jó helyen van a frittatában, de a krumplis omlett azért a spanyoloké, így ha ebbe az irányba kanyarítjuk az ételünket az már inkább tortilla. A tortilla nem csak nevében különbözik a frittatától, hanem készítési módjában is. Bár a spanyoloknál szintén van rá példa, hogy sütőben fejezik be ezt az ételt, a legtöbb esetben a vékony szeletekre vágott, - a serpenyőben kevés olajon és hagymán előpárolt/sütött - krumplival összesütött tortillát átfordítják a serpenyőben, majd a mindkét felén sült ételt tálalják.

Így készíts felejthetetlen frittatát! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.