Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egészséges, ízletes és változatos módon elkészíthető, egyél belőle annyit, amennyit csak bírsz!

Paradicsomos káposzta, töltött káposzta, savanyú káposzta, káposztaleves: sokan szeretjük ezt a zöldséget, amely nemcsak rendkívül ízletes, hanem kimondottan egészséges is!

Ezért szeretjük!

A káposztafélék családjának itthon a lila, a fejes és a kelkáposzta a legkedveltebb tagjai. Pedig ide tartozik a kínai kel, a kelbimbó, sőt, még a karfiol is! Gondoltad volna, hogy már több mint 500 éve termesztik? Nem csoda, hogy régóta az egyik legkedveltebb zöldségféle. Az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt kifejezetten ajánlott a fogyasztása: remek vízhajtó, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő, de az immunrendszert is erősíti.

Válogass káposztás receptjeink közül! >>>

Lila káposzta

Általában párolva fogyasztjuk. Igazán könnyű elkészíteni: fonnyassz hagymát olajon, majd dobd az edénybe a felcsíkozott káposztát. Locsold meg egy pici ecettel, adj hozzá 1-1 csipet cukrot és köménymagot. Fele-fele arányban öntsd fel vízzel és vörösborral, majd fedő alatt, közepes lángon párold puhára. Úgy is finom, ha megpirítod, majd nyakon öntöd joghurt és tejföl keverékével!

 

 

A kelkáposzta

Fodros leveleiről azonnal felismerhető. Kiváló vitaminforrás, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Sokan kedvelik a belőle készített főzeléket, de a húslevesnek is kellemes ízt ad, dobj hát bele néhány levelet! Húsok vagy halak mellé remek köretet készíthetsz belőle úgy, hogy vörös- és fokhagymával együtt olajon megpárolod, sózod, borsozod, köménymaggal ízesíted, majd a tűzről levéve felöntöd egy kevés tejszínnel.

Ahány ház...

A magyar konyha egyik jellegzetes étele a töltött káposzta. Mint a legtöbb recept esetében, ennél is eltérő szokásokkal találkozhatunk: egyesek kukoricadarával helyettesítik a rizst, mások savanyú káposztával bélelik ki a fazék alját főzés előtt, megint mások szalonnával és kolbásszal egészítik ki ezt a réteget. Egyesek csak sertéshúsból készítik, de vannak, akik, marha-, a reformkonyha hívei pedig pulykahússal varázsolnak finom fogást belőle.

A következő zöldségek minden bizonnyal segítenek majd abban, hogy megszabadítsák a tested a lerakódott káros anyagoktól! - káposzta - szárzeller - hagyma - uborka - cékla

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.