Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Praktikus

Így lesz tökéletes a lekvár! 5 alapszabály befőzéshez

befőzés lekvár dzsem eper
Mivel lekvárok és dzsemek tekintetében kijelenthetjük, hogy a házinál egyszerűen nincsen jobb, érdemes belevágni a lekvárkészítésbe annak is, aki még soha nem próbálta. Az alábbi alapvetéseket szem előtt tartva csakis izgalmas és ízletes lehet a végeredmény!
Könnyű munka

A befőzés nem igényel speciális eszközöket, mindössze csak egy nagy lábasra és néhány tiszta befőttesüvegre vagy szükséged.

Csak a legjobból!

Kizárólag friss, ép, érett, (de ne túlérett!), jó minőségű gyümölcsből készíts befőttet, dzsemet, zselét vagy lekvárt!

BEFŐZÉSI KISOKOS >>>
Hibátlanul

Az üvegeket gondosan mosd ki forró vízzel, majd öblítsd ki, és fejjel lefelé állítsd őket egy tiszta konyharuhára, hogy lecsepegjenek. Sose töröld őket szárazra! Ha egy kis piszok marad az üvegekben, könnyen megromolhat a tartalmuk.

Újítások

Érdemes kipróbálni a hagyományos ízeken túl néhány különleges párosítást is, mint amilyen a bodzás eperlekvár vagy a málnás sárgadinnye dzsem .

Még több lekvárfőzési tipp >>>
Nem csak lekvár

Vannak gyümölcsök, amikből inkább zselét érdemes főzni, ilyen pl. a birs és a ribizli.

Szörp, befőtt, lekvár és dzsem receptek itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.