Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Karácsony

Így készül a kivilekvár, ami tökéletes gasztroajándék lehet

Ha egy különleges és egyedi karácsonyi ajándékon töröd a fejedet, ami ráadásul saját készítésű is, akkor nem kell tovább gondolkodnod, ugyanis a kivilekvár pont ilyen.

A legszebb karácsonyi ajándékok mindig azok, amelyek szívből jönnek – ezért is lehet remek ötlet a házi készítésű kivilekvár. Egy csinos üvegbe töltve, masnival átkötve tökéletes, személyes gasztroajándék lehet. Kenhetjük pirítósra, megtölthetjük vele a palacsintát, de akár sajttálak mellé is kínálhatjuk ezt az egzotikus, enyhén savanykás ízű lekvárt. 

A kivi egy szuper egészséges gyümölcs
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Már hazánkban is megterem

A klímaváltozás miatt Magyarországon is egyre több termelő foglalkozik kivitermesztéssel. Mivel a növény a mediterrán éghajlatot kedveli, ezért hazánkban elsősorban a déli területen találhatóak kivi ültetvények: például a Balaton környékén, vagy a Mecsek és az Alföld egyes részein – írja a Hello Vidék

Ezért olyan egészséges a kivi

  • Ahogyan azt korábban megírtuk, a kivi magas C-vitamin-tartalma erősíti az immunrendszert, antioxidánsai pedig védelmet jelentenek a sejtkárosodást okozó szabad gyökök ellen. 
  • A gyümölcsben lévő nagy mennyiségű kálium támogatja a szív egészségét, napi három kivi elfogyasztása segíthet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, továbbá csökkentheti a magas vérnyomást. 
  • Emellett kiváló rost forrás, aminek köszönhetően segíti az emésztést, sőt, a székrekedés ellen is hatásos.  
kivilekvár
A kivilekvár egy igazán különleges ajándék lehet a fa alá
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így készül a kivilekvár

Hozzávalók: 

  • 1 kg érett kivi
  • 40-50 dkg cukor
  • 1 csomag dzsemfix
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

  1. A kivit meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és takarék lángon, folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni.
  2. Miután a gyümölcs levet engedett, a tasakon található utasítás szerint hozzáadjuk a dzsemfixet, majd a citromlevet.
  3. További 5-10 percig főzzük a lekvárt, majd még forrón tiszta üvegebe töltjük, amiket jól lezárunk, és pár percre fejjel lefelé fordítunk.
  4. Ha lehűltek az üvegek, tegyük a lekvárt száraz, hűvös helyre. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.