Holstein szelet recept
Holstein szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Finomak, egészségesek, sőt, még a memóriát is javítják: íme, a gondolkodást serkentő élelmiszerek!
1. Kékszőlő

A szőlő színezőanyaga, az antocián javítja a vérkeringést, még a legvékonyabb erecskékben, így az agyat behálózó számtalan kapillárisban is. Ezáltal az egész test oxigénellátása javul, és fokozódik a szellemi teljesítőképesség.

2. Olajos magvak

Nem véletlenül nevezik a csonthéjas magvakból és aszalt gyümölcsökből álló keveréket diákcsemegének, hiszen első osztályú B-vitamin-forrás. Ezáltal stabilizálja az idegeket, de fontos szerepet tölt be a szürkeállomány egészségének fenntartásában is. A legjobb a kesudió, a dió és a makadámdió.

3. Narancs

A narancs C-vitaminban és nyomelemekben gazdag. A benne található folsav egyszerre több feladatot is ellát a szervezetben: közreműködik a vörösvértestek termelésében, és segíti a véroxigén-áramlást. Kutatások szerint az Alzheimer- és a Parkinson-kór gyógyításában is szerepet játszik, hiszen segíti a sejtmegújulási folyamatokat.

4. Paradicsom

A paradicsom likopint és karotint tartalmaz, amelyek fokozzák a sejtképzési folyamatokat. Ráadásul kalóriaszegény!

5. Sárga húsú paprika

Rengeteg benne a C-vitamin, ami erősíti az immunrendszert. Az E-vitaminnal együtt fontos szerepet tölt be a test méregtelenítésében, így megóvja az idegrendszert és az agyat a káros anyagoktól. Finom uzsonna lehet a csíkokra vágott paprika, kígyóuborka és sárgarépa, némi fűszeres túróba mártogatva!

6. Banán

A banán erősíti az idegrendszert, és növeli a test szerotoninszintjét, így hozzájárul a jókedv megőrzéséhez. Magnézium- és szénhidráttartalma miatt kiváló étkezések közti harapnivaló.

7. Natúr joghurt

A joghurt javítja az emésztést és a szervezet B12-vitaminnal való ellátottságát. Utóbbi az idegrendszer energiatartaléka. Ha csökken a szintje, koncentrációzavar, fáradékonyság jelentkezik.

8. Brokkoli

A brokkoli verhetetlen vitaminforrás: az A-, B- és C-vitamin-, illetve a karotintartalma is magas. Ezeket az értékes anyagokat úgy őrizheted meg az elkészítés során, ha csak finoman párolod, és nem főződ teljesen puhára.

6 TIPP, HOGY TERMÉSZETES MÓDON CSÖKKENTSD A KOLESZTERINSZINTED! >>>
GYOMORÉGÉS, FEJFÁJÁS, MEGFÁZÁS: MILYEN BAJRA MIT EGYÜNK? >>>
MI ZAJLIK A TESTEDBEN ÓRÁRÓL ÓRÁRA? FIGYELJ A BIORITMUSODRA! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.