Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ajánló

6 receptkönyv, amellyel a befőzés gyerekjáték!

Bodzás vörösáfonya-lekvár
A nyári gyümölcsöket télen is fogyaszthatod, mert a befőzés ma már nem ördöngösség. Összegyűjtöttünk 6 szuper könyvet, amelyekkel a befőzés egy jó móka!
1.
Befőzés és egyéb konyhai praktikák

Hollósi Nikolett és Susannah Steel könyve kiváló segítség mindazoknak, akik szeretnék saját eltevésű finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek hozzá. A különféle eljárások pontos leírását követve, lépésről lépésre megtanulható a házi tartósítás csínja-bínja, legyen szó savanyúságokról, befőttekről, szörpökről és szirupokról, szárított zöldségekről és aszalt gyümölcsökről, pácolt húsokról vagy halakról. A szerzők a magyar konyhában szokatlan eljárásokat is bemutatnak.
3800 Ft, Kossuth Kiadó
Bővebb infó itt >>>

2.
A befőzés művészete

A zamatos dzsemektől a zseléken és a pikáns savanyúságokon át a relishekig számtalan módja van a friss gyümölcsök és zöldségek tartósításának. Lisa Atwood, Rebecca Courchesne és Rick Field útmutatásai alapján bárki a befőzés mestere lehet! A szerzők több mint 130 receptet gyűjtöttek csokorba, és lépésről lépésre mutatják be az eljárások technikáit. Nem mellékesen az eltett finomságok hasznosítására vonatkozó tippekkel és kreatív ötletekkel is szolgálnak.
7990 Ft, GABO Kiadó

Bővebb infó itt>>>

3. Befőzés

A befőzés nem boszorkányság vagy ráérős nagymamáknak való unalmas, hosszadalmas feladat, hanem szép és hasznos konyhai elfoglaltság, állítja Eisenstock Ildikó. Ma már a kamratöltögetés nem gyümölcs­ és zöldséghegyekkel való birkózást jelent, hanem kreatív alkotómunka. A hangsúly a technikán, a különleges összetevőkön és az érdekes fűszerezésen, nem pedig a mennyiségen van. A befőzési naptárt is tartalmazó könyv kisebb adagok eltevésére buzdít, garantálva, hogy a siker nem marad el.
3995 Ft, Cser Kiadó

Bővebb infó itt >>>

4.
Befőzés – Lekvárok, savanyúságok, mártások, italok

A könyvben szereplő 100 recept mindegyike bizonyított Frank Júliánál, aki egy részüket a saját nagymamájától örökölte, az újfajta moderneket pedig kivétel nélkül kipróbálta. A népszerű szakácskönyvíró a kiskerttulajdonosokra való tekintettel arra törekedett, hogy elsősorban a ház körül megtermő gyümölcsök és zöldségek tartósításának módját ismertesse. A kiadvány ahhoz is segítséget ad, hogy a hétköznapi nyersanyagokat ünnepi csemegévé vagy kiegészítő fogássá varázsoljuk.
1600 Ft, Corvina Kiadó

Bővebb infó >>>

5.
Modern befőzés

Gabula Adrás és Halmos Monika 15 finomságot ajánl a népszerű Receptek a nagyitól sorozat darabjaként megjelent füzetben. A jól követhető leírásokat fázisfotók illusztrálják, hogy segítségükkel a legbátortalanabb befőzőtanonc is mesteri módon készíthesse el mindazokat a kedvelt befőtteket és lekvárokat, amelyek régen a kamrapolcon sorakoztak. A kiadványban olyan ínyencségek is szerepelnek, mint a birsdzsem dióval, a sütőtök üvegben vagy a somlekvár.
300 Ft, Szalay Könyvkereskedés

Bővebb infó >>>

6. Télire finomat

Nyáron és kora ősszel, amikor a piacon roskadoznak a standok a pénztárcabarát áron kínált sok-
sok zöldségtől, gyümölcstől, érdemes bespájzolni, akár a fagyasztóba, akár a dunsztolóba kerüljenek is a kerti javak. Koronczai Magdolna 250 receptet tartalmazó e­könyve különféle befőttek, lekvárok, gyümölcsízek, dzsemek, szörpök, gyümölcsborok, likőrök, ecetek, savanyúságok, főzelékkonzervek, zöldségkrémek és ételízesítők készítési módjával, valamint a befőzés és tartósítás aranyszabályaival ismerteti meg az Olvasót.
690 Ft, Kossuth Kiadó

Bővebb infó >>>

Olvass tovább a befőzésről itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.