Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Ajánló

Hazai sztárok receptjeiből született meg a Lidl idei szakácskönyve

lidl szakácskönyv
Megjelent a Lidl Magyarország sikeres szakácskönyvsorozatának legfrissebb, ötödik kötete - A Lidl konyha bemutatja: Megint segít a séf címmel. Az áruházlánc közel 450 000 példányban elérhető szakácskönyvében Széll Tamás, a Lidl séfje sztárvendégei közreműködésével az ételkészítésnek azt az oldalát mutatja meg, ahol a tapasztalat és az állandó újítás lehetősége ötvöződik.

A Lidl Magyarország a hazai gasztrokultúra erősítése, támogatása céljából 2015-ben indította útjára saját szakácskönyvsorozatát. Ebben az évben már az ötödik kötet lát napvilágot a Lidl konyha bemutatja: Megint segít a séf! címmel, amelyben a fogyasztói trendeket, vásárlói igényeket követve a korábbiaknál nagyobb teret szenteltek a vegán és vegetáriánus, a mentes, valamint a gyorsan elkészíthető fogásoknak.

„Szeretnénk minél több, hozzánk betérő vásárló figyelmét felhívni a hazai gasztronómia hihetetlen sokszínű világára, ízletes ételeire, amelyeket odahaza bárki kedvére kipróbálhat. Ebben az évben 70 receptet válogattunk be a hat fejezetre osztott szakácskönyvünkben, és törekedtünk a lehető legszélesebb kínálat megjelenítésére.” – hangsúlyozta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A Lidl legújabb szakácskönyvének megszületésében, az előző évekhez hasonlóan, most is a vállalat partnere volt Széll Tamás a Lidl séfje, aki a Lidl áruházakban kapható friss és változatos alapanyagok felhasználásával készítette el a különféle fogásokat. Az idei szakácskönyvön a Lidl séfje hét közismert emberrel dolgozott együtt, akik egy – egy fejezetet vállalva viszik kulináris kalandozásra a leendő olvasókat.

Puskás Péter a vegán, illetve a vegetáriánus ételekről szóló „Hús nélkül” című fejezetet jegyzi. A kisgyermeket nevelő Kiss Ramóna és Lékai Máté a villámgyorsan elkészíthető falatoknak szánt fejezetet, „Mint a villám” címmel állították össze. A glutén-és laktózmentes recepteket Kiss Virág szedte számba a „Csak a mentes” fejezetben, míg Anger Zsolt a húsos ételekből ad ízelítőt a személyes kedvencein keresztül az „Állati jó” részben. Az újragondolt tradicionális fogásokat Gundel Takács Gábor tálalja a „Hagyomány újratöltve” című fejezetben. Végül, de nem utolsó sorban a Csobot Adél által jegyzett „Ünnepek? Tálalva!” összeállításban a karácsonyi, a szilveszteri és a farsangi finomságokról kaphat az olvasó étvágyébresztő áttekintést. A recepteken túl a sztárszerzők személyes történeteit is meg lehet ismerni a könyvből, amelyeket ők osztottak meg az ételek kapcsán a Lidl séfjével a közös sütés-főzés során.

A kötet szerkesztői a recepteket számtalan kiegészítő információval látták el, kezdve attól, hogy hány főre szólnak, illetve mennyi időt igényel az elkészítésük, egészen addig, hogy milyen kategóriába tartozik az adott fogás. Így a könyv olvasói könnyebben eligazodhatnak, hogy az ételek közül melyik tartozik a cukor-, laktóz- és gluténmentes valamint a vegetáriánus kategóriába. Minden fejezet végén megtalálható egy alapanyag oldal is, ahol az adott fejezetre jellemző alapanyagokról dietetikus útmutató is található. Továbbá a fejezetek végén Herczeg Ágnes borszakértő hívja fel a figyelmet ajánlójában azokra a borokra, amelyek tökéletesen passzolnak a receptekhez.

A korábbi évekhez hasonlóan a Lidl Magyarország idén is a leghűségesebb vásárlóinak kíván kedveskedni az új szakácskönyvvel. Ennek megfelelően a kötet kereskedelmi forgalomba nem kerül. Csak limitált példányszámban és a Lidl Magyarország hűségakciója keretében juthatnak hozzá a fogyasztók. Az egyes receptek, illetve a sztárokkal közös főzések pillanatai pedig videó formátumban a www.lidl.hu/konyha oldalon lesznek megtekinthetőek.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.