A sok helyütt szűken mért ebédmenüktől eltérően, a KNRDY-ban nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő nívójú és mennyiségű fogásokra. A két- vagy három tétel nem csak afféle felütés, hanem komplett étkezés, amely minden esetben megfelel a szezon követelményeinek, azaz az idényre jellemző zöldségek, gyümölcsök szerepelnek a kínálatban, a háztól megszokott húsok és az egyre nagyobb teret kapó seafood mellett.
A tenger gyümölcsei, a különféle halak már jó ideje megjelentek az étterem választékában, s a KNRDY új konyhafőnöke, Varga Dániel pont ezekre az alapanyagokra építve szeretné megmutatni azt, hogy egy egyszerű üzleti ebéd során is számtalan izgalmas alapanyaggal tehető teljesebbé, érdekesebbé az étkezés. Egy-egy gondosan megválasztott tétel egészen más jelleget adhat a megszokott fogásoknak.
Az általunk tesztelt menüben is vissza-vissza tért a seafood, miközben megmaradt a - helyre oly jellemző - elsőosztályú hús markáns jelenléte, s boldogan konstatáltuk, hogy a házias konyha egyik kedvelt alapanyaga, a mostanság újra népszerűvé váló belsőség is megjelent a kínálatban.
Az előételnek kínált, házilag marinált szardínia mellé természetesen járt a vastag, roppanós héjú, könnyed bélzetű, helyben készített kenyér, amivel az a legnagyobb probléma, hogy szinte lehetetlen abbahagyni, főleg, ha egy kis - sóvirággal meghintett - vaj is kerül rá.
A főfogások között mindenki megtalálhatta a maga kedvencét, a selymes, krémes, de nem nehéz zöldborsós rizottóhoz kolbásszal töltött tintahal dukált, amely egyáltalán nem volt öncélú fricska, a végeredmény meggyőzően finomra sikeredett, a tonhal jó teret biztosított a házilag bekevert kolbászhúsnak. A tejes borjúcombból készített fogást könnyeddé, színessé varázsolta a mellé kínált batátakrém, a céklahab és a fokhagymával párolt mángold, ami megőrizte roppanósságát, így nem csak ízével és színével, hanem textúrájával is hozzájárult az összhatáshoz.
A házias vonalat egyértelműen a hagymás, paprikás alapon pihenő borjúmáj képviselte, amely omlósan, szaftosan került terítékre, lila krumplival körítve. A hagyományos ízvilág, a kissé formabontó, cseppet rusztikus tálalás jól illett a fogáshoz és kifejezett vonzóvá, érdekessé tette azt.
A főfogások után akár desszertet is kérhettünk volna, az ebédmenüben ugyanis létezik édesszájúakra tervezett opció, mivel azonban az adagok valóban a KNRDY-hoz méltók voltak, így bőven elegendő volt, hogy a menühöz járó kávénkat kortyolgatva figyeltük, ahogy a péntek délutáni forgatag ellepi a belváros utcáit.
KNRDY American Steakhouse & Bar
1052 Budapest, Október 6. u. 15.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.