Március 25–26-án déltől este 8-ig hagyományteremtő céllal indul a D-NAP(ok) gasztropiknik a Keszthely Yacht Kikötőben, melyen a Balaton neves és jellemzően regionális alapanyagokra építő éttermei és a Pannon Egyetem Burgonyakutatási Központja mindent a dödöllére tesznek fel. A mini gasztrofesztiválon megkóstolhatod a házigazda Paletta bisztró és a rendezvényen részt vevő vendéglátók saját dödölléit, valamint a keszthelyi nemesítésű burgonya felhasználásával készített, szabadon választott ételeit. Lesznek még helyi termelők, burgonyakutatók, előadások, vagány borok és még vagányabb borászok, DJ Sosemvolt legjobb zenéi, gyerekeknek játszósarok, krumplinyomda, jó időben ugrálóvár.
Egyszerre két új kiállítás nyílt márciusban a Tihanyi Bencés Apátság pincéjében. A Szerzetesek asztalánál, valamint a helyi vonatkozású Étkezési kultúra régen és ma című tárlat bemutatja, mikor miket ettek, ittak a szerzetesek, milyen eszközöket használtak az élelmiszerek előállításához és milyen termékeket készítettek, illetve készítenek napjainkban. Megismerheted pl. a szárított gyógynövényeket és a Jedlik Ányos bencés szerzetes által feltalált szódavíz történetét, továbbá láthatsz szerzetesek által írt szakácskönyveket, lapokat Jedlik Ányos háztartási naplójából és egy piarista számadáskönyvet. Az Apátság kezelésében újranyitott Rege cukrászda napfényteraszán a híres apátrétes (rétestésztában megsütött három eltérő töltelékű palacsinta) mellett édes és sós süteményeket, apátsági gyógyteákat, szörpöket, likőröket és söröket kóstolhatsz.
A hétvége mindhárom napján 10–18 óra között látogatható a legnagyobb hazai kertkiállítás a Papp László Budapest Sportarénában. Neked is ott a helyed, ha szívesen sütögetsz a szabadban! Megtekintheted a legújabb kerti grilleket, BBQ-készülékeket és házi füstölőket, megismerheted a nemzetközi grillkultúra trendjeit, ötleteket meríthetsz kerti sütő, bográcsozó és kemence építéséhez, a komplett kültéri konyhád berendezéséhez vagy szabadtéri partik rendezéséhez, grillezési, fűszerezési és füstölési tanácsokat kaphatsz profiktól, továbbá mindent megtudhatsz az ehető virágoskert ültetéséről. Elkerülheted a sorállást a pénztárnál, sőt még egy profi grillt is nyerhetsz, ha regisztrálsz a rendezvény honlapján.
A magyar néphagyomány szerint Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe az oltás és szemzés napja. Ebből az alkalomból a hétvégén gyakorlati bemutatókat tartanak a szakértők a szentendrei Skanzenban. Kiskerttulajdonosként hasznos faápolási ismeretekre tehetsz szert, ráadásul szórakoztató és kézműves programokon is részt vehetsz a családdal. Szombaton pl. növényes meséket olvasnak kicsiknek és nagyoknak Hajdúbagoson, valamint gyógynövényes teákat és csicsókás ételeket kóstoltatnak Sükösdön. A szezonkezdésig részlegesen nyitva tartó Skanzenbe most féláron válthatsz belépőt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.