Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Alapételek

13 zseniális kaja, ha van otthon egy fej karfiol

Sokkal több van a karfiolban, mint azt elsőre gondolnád! Nem csak leves és rántott karfiol készíthető ám belőle, például azt tudtad, hogy pizza vagy muffin alapanyaga is lehet? De húspótlóként is kiváló is, mutatjuk, mit készíts belőle!

A karfiol egy igen kellemes, általában a gyerekek által is kedvelt, viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldség. Nem igényel hámozást, viszonylag hamar megfő, és önmagában is finom. Vásárlásnál figyeljünk oda, hogy tömör fejű, foltoktól mentes példányokat vegyünk.

A karfiol rózsája – akár csak a brokkolié – egyébként nem más, mint egy húsos virágzat, ahogy ezt irodalmibb neve, a kelvirág is mutatja. Ha a virágzat halványsárgás, az nem számít problémának, hiszen ebben az esetben csak annyi történt, hogy a fedlevelek nem takarták eléggé a virágot, és így kicsit megszínesedett. Mivel a fehér példányok kelendőbbek, így az utóbbi időben inkább olyan fajtákat termesztenek, amelyeknek a fedlevelei teljesen eltakarják a karfiol rózsáját.

Ha a karfiolt nem tudjuk aznap felhasználni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig. Ha levest szeretnénk belőle készíteni, vagy főtt állapotában felhasználni néhány nappal később, akkor érdemes blansírozni vagy teljesen megfőzni a zöldséget, és úgy tárolni – a későbbi felhasználásig – a hűtőben.

KARFIOLPIZZA >>>

Karfiolpizza
Karfiolpizza

TEPSIS KARFIOL ROPOGÓS BACONNEL >>>

Tepsis karfiol ropogós baconnel
Tepsis karfiol ropogós baconnel

ZÖLDSÉGES-TEJFÖLÖS KARFIOLLEVES >>>

Zöldséges-tejfölös karfiolleves
Zöldséges-tejfölös karfiolleves

ÓVÁRI SZELET VAJJAL SÜLT KARFIOLLAL >>>

Óvári szelet sült karfiollal
Óvári szelet sült karfiollal

ROPOGÓS KARFIOLSZÁRNYAK >>>

Ropogós karfiolszárnyak
Ropogós karfiolszárnyak

KARFIOLKRÉMLEVES EGYSZERŰEN >>>

Karfiolkrémleves
Karfiolkrémleves

RAKOTT KARFIOL (A KLASSZIKUS RECEPT) >>>

Klasszikus rakott karfiol
Klasszikus rakott karfiol

SAJTOS-KARFIOLOS MUFFIN >>>

Sajtos-karfiolos muffin
Sajtos-karfiolos muffin

JOGHURTOS TEPSIS RAKOTT KARFIOL >>>

Joghurtos-tepsis rakott karfiol
Joghurtos-tepsis rakott karfiol

KÍNAI SZEZÁMMAGOS RÁNTOTT KARFIOL >>>

Kínai szezámmagos rántott karfiol
Kínai szezámmagos rántott karfiol

CSŐBEN SÜLT KARFIOL >>>

Csőben sült karfiol
Csőben sült karfiol

KARFIOLRIZS, A LEGDIÉTÁSABB KÖRET >>>

Karfiolrizs
Karfiolrizs

RÁNTOTT KARFIOL >>>

Rántott karfiol
Rántott karfiol

KARFIOL THABBOULEH >>>

Karfiol thabbouleh
Karfiol thabbouleh

Még több karfiolos recept >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.