Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Alapételek

5 variáció rizsköretre, ha unjátok a rizibizit!

Rizsköret
Nem válik unalmassá ez az egyszerűen elkészíthető köret, ha egy kicsit bátrabban fűszerezed és gazdagítod mindenféle extrával!

1. Olaszos

Apríts fel 1 kis fej vöröshagymát, és párold üvegesre 2 ek vajon. Szórj rá 12 dkg megmosott rizst, adj hozzá 10 dkg zöldborsót, majd vízzel felöntve főzd puhára. A végén keverj bele 2-3 ek reszelt parmezánt.

2. Zöldfűszeres

Petrezselyem, snidling, kapor, kakukkfű illik hozzá. Ezeket finomra aprítva add a kész rizshez. Még ízletesebb lesz, ha 1-2 ek olvasztott vajjal, olívaolajjal, vagy a kettő keverékével locsolod meg.

3. Keleties

A rizst késhegynyi őrölt sáfránnyal ízesítjük, azután a szokott módon megfőzzük. Különleges, illatos és karakteres lesz tőle az íze. Nem összekeverendő a sokkal olcsóbb kurkumával (indiai sáfrány), amelytől szintén sárga színt kap a köret. A rizshez felaprított csilipaprikát is keverhetsz.

4. Ázsiai

Moss meg 2 ek mazsolát forró vízben, és pár darab szegfűszeggel, valamint késhegynyi őrölt fahéjjal együtt add a rizshez. Amikor megfőtt, 1/2 csokor frissen felaprított mentalevelet keverhet hozzá.

5. Aszalványokkal

A már szinte puhára főtt rizshez keverj aszalt vörös áfonyát, felaprított aszalt sárgabarackot vagy aszalt szilvát. Pár percig párold együtt a hozzávalókat.

+1 így lesz tökéletes a főtt rizs

A rizsfőzésnek vannak szabályai, ám nincs olyan, amit mindenki elfogadna örök érvényűként. Vannak, akik megmossák a szemeket, mások szerint vétek eltávolítani róla a rizslisztes bevonatot. Egyesek olajon megpirítják, mások csak forró vizet öntenek rá, és úgy párolják. Vannak, akik megvárják, amíg a rizs teljesen megpuhul, mások a gőzben hagyják 10 percig. Érdemes kikísérletezni a leginkább megfelelő elkészítési módot - nekünk is van jópár tippünk, olvassátok, hátha megtaláljátok Az Igazit!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.