A Cézár-saláta megalkotója az olasz származású Caeser Cardini, aki Mexikóban és az Egyesült Államokban üzemeltetett éttermeket. Caesar lánya, Rosa visszaemlékezései szerint apja 1924. július 4-én találta ki a salátát, miután tijuanai éttermükben gyakorlatilag mindent felfaltak a Függetlenség Napját a szesztilalom kötöttségeitől mentesen ünneplő vendégek.
Caesarnak abból kellett alkotnia, ami a konyhában maradt: római saláta, kenyérkockák, olívaolaj, Worchester-szósz, fokhagyma, tojás, egy kevés citromlé és mustár került a tálba, tetejére pedig egy kis parmezánforgács.
Azóta a Cézár-saláta az egyik legnépszerűbb, számtalan bisztró és étterem étlapján szereplő saláta, aminek rengeteg változata létezik. Íme, a mi kedvenc receptjeink!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.