A tojásleves azon ételek közé tartozik, melyeket csak felnőttként szeretünk meg. A gyerekek számára nem igazán vonzó a textúrája, sőt az ízéért sem rajonganak. Később viszont előszeretettel fogyasztjuk, különösen jó másnaposság ellen, illetve ha betegek vagyunk, mert igazi gyógyír a háborgó gyomornak.
A tojáslevest a régi szakácskönyvek tematikus elosztásukban az egyszerű böjti levesek közé sorolják. Sokan rongyoslevesként ismerik, ma is sokszor készítik, mert egyszerű, olcsó és laktató. Azonban nem csak nálunk kedvelt étel: az olaszok tojáslevese, a stracciatella alla romana Olaszország középső részén hagyományos karácsonyi leves, és parmezánnal megszórva fogyasztják.
Mutatjuk a legfinomabb tojáslevesek receptjeit:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.