Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

A 4 legfinomabb rántott karfiol, amiért a húsimádók is sorban állnának

Sütőben sült rántott karfiol
Imádjuk a rántott karfiolt, örök kedvenc a húsmentes ételek sorában. Egyszerűen megunhatatlan - ám, ha valaki mégis úgy gondolja, elég volt a tojás-liszt-zsemlemorzsa triumvirátusból, annak mutatunk három másik, izgalmas bundázott karfiol - líraibb nevén: kelvirág - változatot, aminek garantáltan ugyanígy a rajongója lesz!

A karfiol egy igen kellemes ízű, általában a gyerekek által is kedvelt, viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldség. Nem igényel hámozást, viszonylag hamar megfő, és önmagában is finom. Bár rakott, csőben sült, sajtos-tejfölös formában a legnépszerűbb, természetesen a bundázott változatot is nagyon szeretjük: a hagyományos panírozotton túl mutatunk még három jolly joker rántott karfiol receptet, amiért még a húsimádók is odalennének!

KARFIOL SÖRTÉSZTÁBAN >>>

Karfiol sörtésztában (Fotó: Shutterstock)
Karfiol sörtésztában (Fotó: Shutterstock)


SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL >>>

Sütőben sült rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)
Sütőben sült rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)

RÁNTOTT KARFIOL >>>

Rántott karfiol  (Fotó: Mindmegette)
Rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)

ROPOGÓS KARFIOLSZÁRNYAK >>>

Ropogós karfiolszárnyak (Fotó: Mindmegette)
Ropogós karfiolszárnyak (Fotó: Mindmegette)

TIPP: Ha a karfiolt nem tudjuk aznap elkészíteni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig. Ha levest szeretnénk belőle készíteni, vagy főtt állapotában felhasználni néhány nappal később, akkor érdemes blansírozni vagy teljesen megfőzni a zöldséget, és úgy tárolni a hűtőben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.