Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

A 4 legfinomabb rántott karfiol, amiért a húsimádók is sorban állnának

Sütőben sült rántott karfiol
Imádjuk a rántott karfiolt, örök kedvenc a húsmentes ételek sorában. Egyszerűen megunhatatlan - ám, ha valaki mégis úgy gondolja, elég volt a tojás-liszt-zsemlemorzsa triumvirátusból, annak mutatunk három másik, izgalmas bundázott karfiol - líraibb nevén: kelvirág - változatot, aminek garantáltan ugyanígy a rajongója lesz!

A karfiol egy igen kellemes ízű, általában a gyerekek által is kedvelt, viszonylag gyorsan és könnyen elkészíthető zöldség. Nem igényel hámozást, viszonylag hamar megfő, és önmagában is finom. Bár rakott, csőben sült, sajtos-tejfölös formában a legnépszerűbb, természetesen a bundázott változatot is nagyon szeretjük: a hagyományos panírozotton túl mutatunk még három jolly joker rántott karfiol receptet, amiért még a húsimádók is odalennének!

KARFIOL SÖRTÉSZTÁBAN >>>

Karfiol sörtésztában (Fotó: Shutterstock)
Karfiol sörtésztában (Fotó: Shutterstock)


SÜTŐBEN SÜLT RÁNTOTT KARFIOL >>>

Sütőben sült rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)
Sütőben sült rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)

RÁNTOTT KARFIOL >>>

Rántott karfiol  (Fotó: Mindmegette)
Rántott karfiol (Fotó: Mindmegette)

ROPOGÓS KARFIOLSZÁRNYAK >>>

Ropogós karfiolszárnyak (Fotó: Mindmegette)
Ropogós karfiolszárnyak (Fotó: Mindmegette)

TIPP: Ha a karfiolt nem tudjuk aznap elkészíteni, érdemes hűtőben tartani, de legfeljebb 2 napig. Ha levest szeretnénk belőle készíteni, vagy főtt állapotában felhasználni néhány nappal később, akkor érdemes blansírozni vagy teljesen megfőzni a zöldséget, és úgy tárolni a hűtőben.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.