Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Alapételek

Így készül az ízletes carbonara spagetti – videón az eredeti recept

Az egyik legkrémesebb tésztaétel a carbonara spagetti, aminek az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani. Mutatjuk az eredeti receptet, és hogy mire figyelj a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A carbonara spagetti eredetéről két izgalmas teória is él a köztudatban, és máig nem dőlt el egyértelműen, melyik a helyes. Sokan a Rómát 1944-ben felszabadító amerikai katonáknak tulajdonítják a receptet, míg mások megingathatatlanuk hiszik, hogy igazi olasz fogásról van szó. Bárkinek is köszönhetjük, egy biztos: a carbonara mennyeien krémes és ízletes tésztaétel, ami sokak kedvence.

Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette
Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette

Nézd meg videón, hogyan készül a legfinomabb carbonara spagetti

A carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Hogy tovább fokozzuk az ízélményt, fokhagymával, hagymával is megbolondíthatjuk az ételt. Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül, és a tojás teszi krémessé a tésztát. Elkészítésekor arra kell odafigyelnünk, hogy a sajttal elkevert tojás ne kapjon hirtelen nagy hőt, mert nem krémes szósz, hanem rántotta lesz belőle.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.