Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Így készül az ízletes carbonara spagetti – videón az eredeti recept

Az egyik legkrémesebb tésztaétel a carbonara spagetti, aminek az elkészítése roppant egyszerűnek tűnik, de nagyon könnyű elrontani. Mutatjuk az eredeti receptet, és hogy mire figyelj a főzés során, hogy tökéletes legyen a végeredmény.

A carbonara spagetti eredetéről két izgalmas teória is él a köztudatban, és máig nem dőlt el egyértelműen, melyik a helyes. Sokan a Rómát 1944-ben felszabadító amerikai katonáknak tulajdonítják a receptet, míg mások megingathatatlanuk hiszik, hogy igazi olasz fogásról van szó. Bárkinek is köszönhetjük, egy biztos: a carbonara mennyeien krémes és ízletes tésztaétel, ami sokak kedvence.

Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette
Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül /Fotó: Mindmegette

Nézd meg videón, hogyan készül a legfinomabb carbonara spagetti

A carbonarához négy alaphozzávaló elengedhetetlen: tojás, parmezán vagy pecorino sajt, jó minőségű bacon és bors. Hogy tovább fokozzuk az ízélményt, fokhagymával, hagymával is megbolondíthatjuk az ételt. Az eredeti carbonara tejszín nélkül készül, és a tojás teszi krémessé a tésztát. Elkészítésekor arra kell odafigyelnünk, hogy a sajttal elkevert tojás ne kapjon hirtelen nagy hőt, mert nem krémes szósz, hanem rántotta lesz belőle.

Borítókép: Mindmegette

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.