Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Vadas marha
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Azt hiszed, hogy a rántotta elronthatatlan? Ez nagy tévedés! Segítünk, hogy ne kövess el hibákat. Vigyázat, ezentúl mindenki nálad akar majd reggelizni!

1. Ne adj hozzá tejet!

Lehetőleg tanyasi tojást használj: ennek a legszebb a sárgája. Ne adj hozzá vizet, tejet vagy tejszínt, mert ezektől a rántotta kiszárad, ahelyett hogy laza lenne. Egy pici tejföllel dúsíthatod, ettől krémes állagú marad.

2. Verd fel jól!

A tálba ütött tojásokat egészen addig verd villával vagy habverővel, amíg a sárgájuk és a fehérjéjük maradéktalanul elkeveredik.

3. Ne hagyd állni az elkevert tojást!

Tedd fel a serpenyőt a tűzre, és csak utána kezdd el verni a tojást, hogy rögtön ráönthesd a már kellően felhevült zsiradékra. Máskülönben állás közben elszállnak a felveréskor a tojásba juttatott légbuborékok és a rántotta elveszíti a lazaságát.

4. Ne siesd el a fűszerezést!

A túl korán hozzáadott sótól és borstól a tojás elkezd vizesedni. Ezért csak felhabosítás után ízesítsd a fűszerekkel.

5. Válassz megfelelő méretű serpenyőt!

Vedd figyelembe, hogy hány tojásból készül a rántotta. (Átlagos étvágy esetén 3 db/fő.) Kis adag esetén a nagy serpenyőbe öntött keverék túl vékonyan terül el és gyorsan kiszárad.

6. Állítsd be a sütési hőmérsékletet!

Miután a meleg serpenyőbe öntötted a tojásos keveréket, a közepesnél valamivel alacsonyabb fokozaton hagyd megszilárdulni, hogy szaftos maradjon.

7. Kívülről befelé kevergess!

Mindig a serpenyő széléről a közepe felé haladva dolgozz egy lapos fakanállal vagy műanyag lapáttal, mert a tojás a széleken előbb megszilárdul. Nagyobb darabos rántottához előbb hagyd kissé megdermedni a serpenyőbe öntött keveréket.

8. Tálald meleg tányéron!

A rántotta gyorsan kihűl, és hidegen kevésbé élvezetes. Mikróban egyszerűen fel tudod melegíteni a tányérokat 90 másodperc alatt.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.