Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Egyszerű és megfizethető ebéd krumplival és csirkehússal: töltött burgonya, amit gyümölcs is gazdagít

Almás-zelleres töltött burgonya csirkehússal
Fotó: Németh András Péter / © Vidék íze magazin
Egyszerű és megfizethető ebéd készíthető burgonyából és csirkehúsból, ráadásul nem kell külön körettel bajlódni, ugyanis együtt sül minden. Ősz lévén egy kevés alma is bolondítja ezt a remek fogást.

Az egyszerű és gyors receptek külön helyet foglalnak el a háziasszonyok szakácskönyvében, hiszen ezek azok az ételek, amelyeket egy-egy szorult helyzetben, legfőképp időszűkében elő lehet venni. Nem kell hozzájuk sok alapanyag, sőt megfizethetők, egy igazi nyertes szituáció, hiszen időt és pénzt is spórolhatunk ezekkel. Ilyen remek fogás, kitűnő ebéd a töltött burgonya is, amibe csirkemell és alma is kerül!

A sült húsok mellé remekül passzolnak az édes gyümölcsök. Legyen szó sertéstarjáról vagy épp csirkecombról, remek ízt kölcsönöz ezeknek a húsféléknek a körte, az alma, a birsalma, a szilva és a szőlő is. Ennél a töltött krumplinál csak alma kerül a töltelékbe, de kombinálható más gyümölcsökkel, sőt le is cserélhető akár körtére is. A végeredmény mindenképp ízletes lesz.

A Vidék íze magazin receptjének nagyszerűségét az adja, hogy együtt készül a "főfogás" és a köret, ráadásul a munka nagy részét a sütő végzi helyettünk.

Íme az almás-zelleres töltött burgonya csirkehússal

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya
  • 25 dkg csirkemellfilé
  • 2 szál szárzeller
  • 1 db alma
  • 15 dkg reszelt trappista
  • zsiradék
  • bors

Elkészítés:

  1. A burgonyákat előfőzzük, majd meghámozzuk és kivájjuk a belsejüket.
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk, kevés zsiradékon megsütjük. Hozzákeverjük az apróra vágott szárzellert és az almát, fűszerezzük sóval és borssal, majd pár percig együtt pirítjuk az alapanyagokat. Levesszük a tűzről és még forrón hozzákeverjük a reszelt sajtot, végül a krumpli kiszedett belsejét.
  3. A kivájt burgonyákat megtöltjük a keverékkel, tepsire tesszük és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben összesütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.