Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Alapételek

Darált húsból készül a mennyei rántott szelet, ami belül szaftos, kívül ropogós

Czech,Food,Dutch,Schnitzel,Holandsky,Rizek,Served,With,Mashed,Potatoes
Fotó: AS Foodstudio / © Shutterstock
Rántott hús készülhet csirkemellből, sertéstarjából vagy karajból, de panírozhatunk pulykát, nyulat és halat is. Rántott szelet azonban nemcsak filéből vagy csontos húsból, hanem darált húsból is készíthető! Mennyeien finom, belül szaftos, kívül ropogós lesz a végeredmény.

Mi magyarok imádjuk a rántott húst. Panírozunk csirkét, sertést, pulykát és halat, de kirántjuk a zöldségeket és a sajtot is, egyszóval mindent. Ha megkívántad a rántott szeletet, de nincs otthon se filé, se csontos hús, csak egy adag darált hús, akkor sincs ok a pánikra, mivel darált húsból is fenséges rántott szelet készíthető! Pofonegyszerű és gyors, ráadásul kedvünk szerint fűszerezhetjük is.

Detail,Of,Pliers,Taking,Fried,Schnitzel,Out,Of,A,Sizzling
Darált húsból is készíthető rántott szelet, egyszerű és finom
FOTÓ: MARIAN WEYO / SHUTTERSTOCK

Rántott szelet darált húsból, egyszerűbb, mint gondolnád!

A darált húsból készült rántott szelet nem fasírt vagy vagdalt, bár tény, hogy hasonlítanak egymásra. Az elkészítése tényleg egyszerű, nem kell hozzá más csak darált hús, reszelt sajt, só és bors, illetve liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz és olaj a sütéshez.

A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot és kézzel alaposan összedolgozzuk. Fél kiló darált húshoz 15-20 dkg reszelt sajt kell, a sót és a borsot pedig ízlés szerint adagoljuk. Kerülhetnek bele egyéb fűszerek is, például fokhagyma vagy fokhagymapor, esetleg majoránna, de nem érdemes túlságosan is ízesíteni, mert akkor tényleg fasírtos lesz az ízvilág, nem pedig rántott húsos.

A keverékből ezután benedvesített kézzel kis gombócokat formázunk, majd azokat ellapítjuk és egy tányérra tesszük. Ezeket a húspogácsákat a szokott módon bepanírozzuk, tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban addig sütjük, amíg a bunda aranybarna és ropogós nem lesz. Krumplipürével, zsíros krumplival, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp: A lisztbe szórhatunk olaszos fűszereket, a tojásba tehetünk sót és borsot, a zsemlemorzsához pedig keverhetünk szezámmagot vagy aprított tökmagot is.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.