Mi magyarok imádjuk a rántott húst. Panírozunk csirkét, sertést, pulykát és halat, de kirántjuk a zöldségeket és a sajtot is, egyszóval mindent. Ha megkívántad a rántott szeletet, de nincs otthon se filé, se csontos hús, csak egy adag darált hús, akkor sincs ok a pánikra, mivel darált húsból is fenséges rántott szelet készíthető! Pofonegyszerű és gyors, ráadásul kedvünk szerint fűszerezhetjük is.
A darált húsból készült rántott szelet nem fasírt vagy vagdalt, bár tény, hogy hasonlítanak egymásra. Az elkészítése tényleg egyszerű, nem kell hozzá más csak darált hús, reszelt sajt, só és bors, illetve liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz és olaj a sütéshez.
A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot és kézzel alaposan összedolgozzuk. Fél kiló darált húshoz 15-20 dkg reszelt sajt kell, a sót és a borsot pedig ízlés szerint adagoljuk. Kerülhetnek bele egyéb fűszerek is, például fokhagyma vagy fokhagymapor, esetleg majoránna, de nem érdemes túlságosan is ízesíteni, mert akkor tényleg fasírtos lesz az ízvilág, nem pedig rántott húsos.
A keverékből ezután benedvesített kézzel kis gombócokat formázunk, majd azokat ellapítjuk és egy tányérra tesszük. Ezeket a húspogácsákat a szokott módon bepanírozzuk, tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban addig sütjük, amíg a bunda aranybarna és ropogós nem lesz. Krumplipürével, zsíros krumplival, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.
Tipp: A lisztbe szórhatunk olaszos fűszereket, a tojásba tehetünk sót és borsot, a zsemlemorzsához pedig keverhetünk szezámmagot vagy aprított tökmagot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.