Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Alapételek

Darált húsból készül a mennyei rántott szelet, ami belül szaftos, kívül ropogós

Czech,Food,Dutch,Schnitzel,Holandsky,Rizek,Served,With,Mashed,Potatoes
Fotó: AS Foodstudio / © Shutterstock
Rántott hús készülhet csirkemellből, sertéstarjából vagy karajból, de panírozhatunk pulykát, nyulat és halat is. Rántott szelet azonban nemcsak filéből vagy csontos húsból, hanem darált húsból is készíthető! Mennyeien finom, belül szaftos, kívül ropogós lesz a végeredmény.

Mi magyarok imádjuk a rántott húst. Panírozunk csirkét, sertést, pulykát és halat, de kirántjuk a zöldségeket és a sajtot is, egyszóval mindent. Ha megkívántad a rántott szeletet, de nincs otthon se filé, se csontos hús, csak egy adag darált hús, akkor sincs ok a pánikra, mivel darált húsból is fenséges rántott szelet készíthető! Pofonegyszerű és gyors, ráadásul kedvünk szerint fűszerezhetjük is.

Detail,Of,Pliers,Taking,Fried,Schnitzel,Out,Of,A,Sizzling
Darált húsból is készíthető rántott szelet, egyszerű és finom
FOTÓ: MARIAN WEYO / SHUTTERSTOCK

Rántott szelet darált húsból, egyszerűbb, mint gondolnád!

A darált húsból készült rántott szelet nem fasírt vagy vagdalt, bár tény, hogy hasonlítanak egymásra. Az elkészítése tényleg egyszerű, nem kell hozzá más csak darált hús, reszelt sajt, só és bors, illetve liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz és olaj a sütéshez.

A darált húst fűszerezzük sóval és borssal, hozzáadjuk a reszelt sajtot és kézzel alaposan összedolgozzuk. Fél kiló darált húshoz 15-20 dkg reszelt sajt kell, a sót és a borsot pedig ízlés szerint adagoljuk. Kerülhetnek bele egyéb fűszerek is, például fokhagyma vagy fokhagymapor, esetleg majoránna, de nem érdemes túlságosan is ízesíteni, mert akkor tényleg fasírtos lesz az ízvilág, nem pedig rántott húsos.

A keverékből ezután benedvesített kézzel kis gombócokat formázunk, majd azokat ellapítjuk és egy tányérra tesszük. Ezeket a húspogácsákat a szokott módon bepanírozzuk, tehát először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban addig sütjük, amíg a bunda aranybarna és ropogós nem lesz. Krumplipürével, zsíros krumplival, esetleg párolt rizzsel tálaljuk.

Tipp: A lisztbe szórhatunk olaszos fűszereket, a tojásba tehetünk sót és borsot, a zsemlemorzsához pedig keverhetünk szezámmagot vagy aprított tökmagot is.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.