Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Te lehet, hogy kidobnád ezt a banánt, de a nagyi pont ebből készít isteni sütit

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a nagymamák csodálatos szakácsok, vannak olyan ételek, amiket csak ők tudnak elkészíteni, pillanatok alatt, szinte a semmiből állítják össze és mégis isteni finom a végeredmény.

A nagyik másik titka pedig az, hogy azokat az alapanyagokat is felhasználják, amiket esetleg mi már kidobnánk. Ráadásul pont ezektől a hozzávalóktól lesz egy-egy étel igazán különleges és tökéletes. 

Banánkenyér
Akkor lesz a legfinomabb a banánkenyér, ha túlérett gyümölcsből készül
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ez a 101 éves nagyi titka

Az egyik 101 éves nagymama banánkenyér receptje például pont ilyen, ez a süti csak akkor lesz igazán tökéletes, ha túlérett banánból készítjük. És itt most nem arról van szó, hogy a sárga banánt barna pöttyök tarkítják, a túlérett déligyümölcs héja ugyanis sötétbarna vagy fekete, a banán pedig már olyan puha, hogy szinte alig lehet pépesíteni – írja az Allrecipes.

Miért kell a banánnak ennyire érettnek lenni?

Minél érettebb a banán, annál magasabb a cukortartalma és lágyabb az állaga – ez a két tulajdonság nagyon fontos ahhoz, hogy igazán finom legyen a banánkenyér. Emellett van még egy lényeges dolog, amit a nagyi kiemel: ha a receptben 2-3 érett banán szerepel, akkor mindig 3-at használjunk fel. 

Így készül a banánkenyér!

Hozzávalók:

  • 3 db túlérett banán
  • 7,5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál durvára tört dióbél

Elkészítés:

1. A banánokat tálba tesszük, és egy villával összetörjük, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan elkeverjük.

2. Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd a banános keverékre szitáljuk, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és az egészet lazán átkeverjük.

3. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át sütjük.

4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kiborítjuk, egy rácsra helyezzük, és pihentetjük. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem morzsálódik annyira.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.