Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Érdekességek

Te lehet, hogy kidobnád ezt a banánt, de a nagyi pont ebből készít isteni sütit

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a nagymamák csodálatos szakácsok, vannak olyan ételek, amiket csak ők tudnak elkészíteni, pillanatok alatt, szinte a semmiből állítják össze és mégis isteni finom a végeredmény.

A nagyik másik titka pedig az, hogy azokat az alapanyagokat is felhasználják, amiket esetleg mi már kidobnánk. Ráadásul pont ezektől a hozzávalóktól lesz egy-egy étel igazán különleges és tökéletes. 

Banánkenyér
Akkor lesz a legfinomabb a banánkenyér, ha túlérett gyümölcsből készül
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ez a 101 éves nagyi titka

Az egyik 101 éves nagymama banánkenyér receptje például pont ilyen, ez a süti csak akkor lesz igazán tökéletes, ha túlérett banánból készítjük. És itt most nem arról van szó, hogy a sárga banánt barna pöttyök tarkítják, a túlérett déligyümölcs héja ugyanis sötétbarna vagy fekete, a banán pedig már olyan puha, hogy szinte alig lehet pépesíteni – írja az Allrecipes.

Miért kell a banánnak ennyire érettnek lenni?

Minél érettebb a banán, annál magasabb a cukortartalma és lágyabb az állaga – ez a két tulajdonság nagyon fontos ahhoz, hogy igazán finom legyen a banánkenyér. Emellett van még egy fontos dolog, amit a nagyi kiemel: ha a receptben 2-3 érett banán szerepel, akkor mindig 3-at használjunk fel. 

Így készül a banánkenyér!

Hozzávalók:

  • 3 db túlérett banán
  • 7,5 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg finom liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál durvára tört dióbél

Elkészítés:

1. A banánokat tálba tesszük, és egy villával összetörjük, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan elkeverjük.

2. Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd a banános keverékre szitáljuk, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és az egészet lazán átkeverjük.

3. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át sütjük.

4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kiborítjuk, egy rácsra helyezzük, és pihentetjük. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem morzsálódik annyira.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.