A nagyik másik titka pedig az, hogy azokat az alapanyagokat is felhasználják, amiket esetleg mi már kidobnánk. Ráadásul pont ezektől a hozzávalóktól lesz egy-egy étel igazán különleges és tökéletes.
Az egyik 101 éves nagymama banánkenyér receptje például pont ilyen, ez a süti csak akkor lesz igazán tökéletes, ha túlérett banánból készítjük. És itt most nem arról van szó, hogy a sárga banánt barna pöttyök tarkítják, a túlérett déligyümölcs héja ugyanis sötétbarna vagy fekete, a banán pedig már olyan puha, hogy szinte alig lehet pépesíteni – írja az Allrecipes.
Minél érettebb a banán, annál magasabb a cukortartalma és lágyabb az állaga – ez a két tulajdonság nagyon fontos ahhoz, hogy igazán finom legyen a banánkenyér. Emellett van még egy fontos dolog, amit a nagyi kiemel: ha a receptben 2-3 érett banán szerepel, akkor mindig 3-at használjunk fel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A banánokat tálba tesszük, és egy villával összetörjük, amíg teljesen folyós állagúak nem lesznek, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást és a cukrot, és alaposan elkeverjük.
2. Kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sütőport és a sót, majd a banános keverékre szitáljuk, és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és az egészet lazán átkeverjük.
3. A tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. egy 1 órán át sütjük.
4. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd kiborítjuk, egy rácsra helyezzük, és pihentetjük. A legjobb másnap felvágni, mert akkor nem morzsálódik annyira.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.