A legényfogó leves tradicionális magyar étel, ami nem más, mint egy raguleves. A hagyomány szerint ilyet készítettek a lányos anyák a kiszemelt vőlegénynek, hogy az biztosan a család tagjává váljon. Hogy mennyire hatásos, arról csak sejtéseink lehetnek, az azonban biztos, hogy a vendégek mindig kérnek repetát a legényfogó levesből.
A legfényfogó levesnek nincs kőbe vésett receptje: ahány ház, annyiféleképp készítik. A lényeg, hogy egy magyaros raguleves, ami nem gulyástípusú paprikás ízesítéssel, hanem tejszínes, savanykás ízvilággal készül. Bár nem „kötelező" alapanyagok, de szinte mindig kerül bele tárkony, illetve citromlé is. Az alaphús lehet csirke, marha és sertés is. Általában kerül bele gomba, borsó, csirkemáj, de ha úgy tartja kedvünk, zöldbabos verziót is főzhetünk. Van, aki tejfölös habárással sűríti a levest, más főzőtejszínnel krémesíti.
Bármelyik recept mellett döntesz, a végeredmény egy savanykás, tartalmas leves. Jó válogatást és jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.