Az egyik népszerű street food Brazíliában a coxinha, ami kinézetre megtévesztésig hasonlít a hazánkban is ismert dobverőre, azaz rántott csirkecombra. A hasonlóság azonban csak a külsőre igaz, bár erre sem teljesen, ugyanis a brazil falatokból hiányoznak a csontok. A coxinha emellett csirkemellből készül, és a tölteléket egy ropogós kéreg teszi ellenállhatatlanul finommá!
A legenda szerint a coxhinát egy brazil hercegnő fiának készítették először, aki különösen szerette a csirkecombot. A történészek szerint valószínűbb, hogy Sao Paulo iparosodása során jött forgalomba a coxinha, mint egyszerű, gyors és olcsó utcai étel, melyet a gyárak kapujában árusítottak a munkásoknak. Bárhogy is történt, ez a brazil csemege mára az ország egyik legnépszerűbb fogása lett, melyet fő- vagy előételként is sokan fogyasztanak.
A tésztába csomagolt fűszeres csirkehúst bepanírozzák és olajban kisütik, jellemzően csiliszósszal, vinaigrette-tel vagy fokhagymás majonézzel tálalják, és persze nem maradhat el mellőle kísérőként a hideg sör sem – írják a tasteatlas.com oldalán.
Elkészítés:
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.