A csalán sokak szerint csak egy gyomnövény, pedig valójában egy szuper gyógynövény, ami nemcsak az egészség megőrzésében segít, hanem az étrendet is színesíthetjük vele. Érdemes frissen szedni, tavasszal és nyáron a leveleket, friss hajtásokat gyűjtjük, de szigorúan kesztyűben! A csalán egyébként fehérjében gazdag (hasonlóan a hüvelyesekhez), és egy igazi vitaminbomba: a levelei a fejes salátánál sokkal több tápanyagot tartalmaznak – többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, illetve A- és C-vitamint. Főleg az új hajtások gazdagok tápanyagokban.
Ha kedvet kaptál kipróbálni a csalánt, íme egy csodálatos recept!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.