Semmi köze a csülöknek Péknéhez, de ettől még a legfinomabb magyar étel: így készítsd

Rengeteg beszédes nevű magyar étel létezik, és ezek egyike a csülök pékné módra. Biztos sokan elgondolkodtak már azon, hogy ki is lehetett az a pékné, vagy Pékné, akiről elnevezték ezt a remek, húsos magyaros fogást!
A csülök pékné módra eredetének semmi köze sem egy pék feleségéhez, sem pedig Pék úr feleségéhez, ám a pékekhez annál inkább! Ez az étel ugyanis a francia pékeknek köszönhetően jött létre, akik a sütés után még meleg kemence hőjét nem szerették volna veszni hagyni, ezért hússütésre használták. A csülökcsodaként is ismert étel úgy készült, hogy a csülök alá zsírt öntöttek és ezzel locsolgatták sütés közben, amíg jó ropogós nem lett a bőr – írja a beol.hu.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Borítókép és recept: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.