Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Klasszikus kuglóf
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Diós sültcékla-saláta, a szuperegészséges téli vacsora

Diós sültcékla saláta, a szuperegészséges téli vacsora
Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű sültcékla saláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!

Mondjon bárki bármit, de télen ugyan úgy kívánjuk a zöldséget, a vitamint és a jó salátákat, mint nyáron. Sőt, a vitamint még sokkal jobban! A téli saláták fontos, hogy tartalmasak és táplálóak legyenek, hiszen a hideg hónapokban semmiképp sem a hűsítés a feladatuk! Ha pedig tényleg fontos a vitaminbevitel, próbáljuk meg a fogást lehetőség szerint idényzöldségekből összeállítani.

Ez az izgalmas, közel-keleti ihletésű céklasaláta remek egy elegáns menüsor elejére, de pita kenyérrel tökéletes hétköznapi vacsora válhat belőle!Az öntetnek a tahini és a gránátalma melasz adja az arabos hangulatot. Ezeket a hozzávalókat nagyobb hiperek nemzetközi részlegén vagy kisebb gourmet boltokban tudod beszerezni. Ha nem állnak rendelkezésre, a saláta remekül működik a többi hozzávalóval is!

Ezeket a hozzávalókat nagyobb hiperek nemzetközi részlegén be tudod beszerezni, de ha nem állnak rendelkezésre, a saláta remekül működik ezek nélkül is!
Ezeket a hozzávalókat nagyobb hiperek nemzetközi részlegén be tudod beszerezni, de ha nem állnak rendelkezésre, a saláta remekül működik ezek nélkül is!

Hozzávalók:

  • 6-8 bébicékla vagy 2 nagy cékla
  • 10 dkg dió
  • 15 dkg rukkola
  • 3 dl görög joghurt
  • 3 ek tahini, azaz szezámpaszta
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek gránátalma melasz
  • 2 ek citromlé
  • 3-4 ek olívaolaj

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeveréses programon 200 fokra.
  2. Mosd meg a céklákat, vágd le a szárát és csavard őket egyenként alumínium fóliába.
  3. Süsd a fóliában addig, míg meg nem puhul. Ez minimum 45 perc, de mérettől függően akár 2 óra is lehet. Akkor jó a cékla, ha egy fogpiszkáló könnyen átmegy rajta.
  4. Szedd ki a fóliából és még melegen, gumikesztyűben, hogy ne fogja meg a kezed, folyó víz alatt, dörzsöld le a héját. Készíts öntetet a melasszal, citromlével, apróra vágott fokhagymával és olívaolajjal. Sózd ízlés szerint.
  5. Vágd kockákra a céklát és forgasd össze az öntettel. Ezt megteheted akár a tálalás előtti napon is. Ez esetben tedd hűtőbe.
  6. Keverd a joghurtot a tahinivel és ha kell, sózd.
  7. Egy serpenyőben, közepes lángon, olaj nélkül, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk a diót enyhén meg.
  8. Végy minden adaghoz egy kistányért. Helyezz el minden tányéron 1-1 marék rukkolát. Oszd el a rukkolán a céklát.
  9. Locsold meg a joghurtos tahinivel és szórd rá a rusztikusan felaprított diót.

DIÉTÁS VILLÁMEBÉD: ZÖLDSÉGES KUSZKUSZ MAROKKÓI STÍLUSBAN >>>

ÍGY KÉSZÜL A KLASSZIKUS VINAIGRETTE ÖNTET - A TÖKÉLETES ALAPRECEPT! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.