Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Alapételek

Konzervkukorica házilag, pofonegyszerűen – itt a recept!

Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen - íme a recept!
Ha nagyobb mennyiségű csemegekukoricához jutottál, és besokalltatok a főtt változattól, akkor mielőtt összeszáradnának a szemek: tedd el télire! Többé nem kell konzervkukoricát venned, ráadásul pontosan tudod majd, mi van a befőttesüvegben!

A konzerv-csemegekukorica olyan, mint a száraztészta: szinte minden konyha állandó eleme, hiszen nagyon hosszan, hűtés nélkül eláll, és számtalan ételhez felhasználható hozzávaló. Aki ódzkodik a gyárilag tartósított érlelmiszerektől, esetleg allergiás valamelyik összetevőre, de szeretné a köretként, salátába vagy esetleg csilis babba szórni az édeskés kukoricaszemeket, annak ajánljuk Boros Valinak, a ripost.hu állandó „vendégszerzőjének" kukoricabefőtt-receptjét!

Hozzávalók:

4-5 cső csemegekukorica

szénsavmentes ásványvíz
3 dl-es befőttesüvegek

Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen! (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)
Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen! (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)

Elkészítés:

  1. Csírátlanítsuk a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsuk meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mossuk meg, és szemezzük le őket.
  2. A szemeket tegyük a befőttesüvegekbe, tegyünk rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsük fel ásványvízzel, és jól zárjuk le.
  3. Egy nagyobb fazékban dunsztoljuk ki őket 100 fokon 60 percig. Hagyjuk az üvegeket a vízben kihűlni, majd mehetnek is a kamrába.

Valinak mindenre van egy ötlete, nem véletlen, hogy több százezer háziasszony követi a Facebookon. Évek óta kísérletezget azzal, hogyan lehet minél többféle, saját maga által megtermelt zöldséget eltenni télire – a kukorica mellett az újkrumplira is van bevált receptje, a ripost.hu-n megtaláljátok!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.