Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Alapételek

Konzervkukorica házilag, pofonegyszerűen – itt a recept!

Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen - íme a recept!
Ha nagyobb mennyiségű csemegekukoricához jutottál, és besokalltatok a főtt változattól, akkor mielőtt összeszáradnának a szemek: tedd el télire! Többé nem kell konzervkukoricát venned, ráadásul pontosan tudod majd, mi van a befőttesüvegben!

A konzerv-csemegekukorica olyan, mint a száraztészta: szinte minden konyha állandó eleme, hiszen nagyon hosszan, hűtés nélkül eláll, és számtalan ételhez felhasználható hozzávaló. Aki ódzkodik a gyárilag tartósított érlelmiszerektől, esetleg allergiás valamelyik összetevőre, de szeretné a köretként, salátába vagy esetleg csilis babba szórni az édeskés kukoricaszemeket, annak ajánljuk Boros Valinak, a ripost.hu állandó „vendégszerzőjének" kukoricabefőtt-receptjét!

Hozzávalók:

4-5 cső csemegekukorica

szénsavmentes ásványvíz
3 dl-es befőttesüvegek

Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen! (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)
Konzerv kukorica házilag, pofonegyszerűen! (Fotó: Boros Valéria - Facebok, Vali hagyományos konyhája)

Elkészítés:

  1. Csírátlanítsuk a befőttesüvegeket és a tetőket. Szabadítsuk meg a kukoricacsöveket a csuhétól és a hajuktól, majd alaposan mossuk meg, és szemezzük le őket.
  2. A szemeket tegyük a befőttesüvegekbe, tegyünk rájuk egy-egy kávéskanál jódmentes sót, majd öntsük fel ásványvízzel, és jól zárjuk le.
  3. Egy nagyobb fazékban dunsztoljuk ki őket 100 fokon 60 percig. Hagyjuk az üvegeket a vízben kihűlni, majd mehetnek is a kamrába.

Valinak mindenre van egy ötlete, nem véletlen, hogy több százezer háziasszony követi a Facebookon. Évek óta kísérletezget azzal, hogyan lehet minél többféle, saját maga által megtermelt zöldséget eltenni télire – a kukorica mellett az újkrumplira is van bevált receptje, a ripost.hu-n megtaláljátok!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.