Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Vadas marha
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

Elfogyott az Erős Pista? Készíts házi erőspaprika-krémet villámgyorsan

Házi erőspaprika-krém /Fotó: Mindmegette
Az Erős Pista szinte minden magyar háztartás alapvető részét képezi. Ez a csodás paprikakrém szerencsére házilag is könnyedén elkészíthető, ami ráadásul jobb, mint az eredeti! Szóval ha kifogytál belőle, de a húslevest sem tudod elképzelni csípős nélkül, akkor ez a házi erőspaprika-krém recept csak rád vár.

A darált, nyers paprikából készített Erős Pista ma már a magyar konyha egyik alapvető hozzávalója, illetve kiegészítője. Ha viszont jobban preferálod a házit, vagy esetleg kifogytál ebből a csodás paprikakészítményből, akkor ne a boltba rohanj érte.

A húslevest sem tudod elképzelni csípős nélkül? Akkor ez a te recepted! /Fotó: Mindmegette
A húslevest sem tudod elképzelni csípős nélkül? Akkor ez a te recepted! /Fotó: Mindmegette

Ha kipróbálod a következő házi erőspaprika-krém receptet, garantáljuk, hogy az összes bolti társát lekörözi, ráadásul tartósítószer sem kell bele. Hosszú ideig használhatod levesbe, kenyérre, húsokhoz, hiszen ha fénytől védett, hűvös helyen tárolod, hónapokig is eláll.

Hozzávalók:

  • 1 kg kápia paprika
  • 15 dkg csilipaprika
  • 15 dkg habanero paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek. só
  • 1/2 dl olívaolaj

A HÁZI ERŐSPAPRIKA-KRÉM PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>>

Elkészítés:

  1. A paprikákat alaposan megmossuk, a kápia szárait levágjuk, a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálba tesszük. A csípős paprikáknál ha nem vagyunk rutinosak, használhatunk gumikesztyűt, ezzel védhetjük a kezünket és saját magunkat a csípősségből adódó esetleges kellemetlen helyzetek kialakulásától.
  2. A csili- és a habanero paprikák szárait is levágjuk, és ezeket is nagyobb darabokra vágjuk, majd a tálba tesszük. Természetesen használhatunk más csípős paprikát is, és a mennyiséget is növelhetjük vagy csökkenthetjük, attól függően mennyire szeretnénk erősre a keveréket.
  3. Egy késes aprítóba helyezzük a kápiát, a csípős paprikákat, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük és 1-2 percig aprítjuk, pürésítjük. Az elkészült paprikakrémet fertőtlenített üvegekbe kanalazzuk, egészen az üveg tetejéig töltjük, a tetejét rázárjuk. Az üvegben fénytől védett hűvös helyen hónapokig tárolhatjuk, vagy akár azonnal felhasználhatjuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.