Kapros tökfőzelék virslivel
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mákos guba
Klasszikus grízgaluska leves
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell
Csupacsokis brownie
Az eper és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik egymást, éppen ezért olyan remek párosítás. És, ha egy igazán finom, mégis egyszerűen összeállítható desszertre vágysz, akkor készíts epres-csokis muffint, vaníliás krémsajttal. Ugye milyen jól hangzik?

Mivel a hazai eperszezon már javában tart, és a napokban a szabadföldi változat szüretelése is elkezdődik, ezért nem lesz nehéz friss és zamatos gyümölcsöt tenni az édesség tetejére. Ám a díszítés előtt még meg kell sütni a muffint, amit a Vidék Íze magazin remek receptje alapján te is könnyedén megvalósíthatsz.

Ha egy mennyei desszertre vágysz, akkor készíts epres-csokis muffint, vaníliás krémsajttal / Fotó: Vidék íze magazin
Ha egy mennyei desszertre vágysz, akkor készíts epres-csokis muffint, vaníliás krémsajttal / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a vidék íze magazin kiváló receptje az epres-csokis muffinhoz

Hozzávalók (12 darabhoz):

A tésztához:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg puha vaj

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 20 dkg eper

Elkészítés:

  1. Először a tésztát készítjük el. Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval. A habos, cukros vajban eloszlatjuk a tejet és a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét.
  3. Egy muffinsütő forma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk. Belekanalazzuk a tésztát (úgy, hogy körülbelül a formák harmadáig érjen). 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez szintén robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Végül összevágott epret teszünk a tetejére.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.