Az eper és az étcsokoládé tökéletesen kiegészítik egymást, éppen ezért olyan remek párosítás. És, ha egy igazán finom, mégis egyszerűen összeállítható desszertre vágysz, akkor készíts epres-csokis muffint, vaníliás krémsajttal. Ugye milyen jól hangzik?
Mivel a hazai eperszezon már javában tart, és a napokban a szabadföldi változat szüretelése is elkezdődik, ezért nem lesz nehéz friss és zamatos gyümölcsöt tenni az édesség tetejére. Ám a díszítés előtt még meg kell sütni a muffint, amit a Vidék Íze magazin remek receptje alapján te is könnyedén megvalósíthatsz.
Íme a vidék íze magazin kiváló receptje az epres-csokis muffinhoz
Hozzávalók (12 darabhoz):
A tésztához:
15 dkg étcsokoládé
2,5 dl tej
2 tojás
1 csomag sütőpor
6 evőkanál kakaópor
20 dkg liszt
10 dkg cukor
15 dkg puha vaj
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg puha vaj
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
A tetejére:
20 dkg eper
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. Robotgép segítségével habosra keverjük a puha vajat a cukorral, majd egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral és a kakaóval. A habos, cukros vajban eloszlatjuk a tejet és a lisztes keveréket, végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét.
Egy muffinsütő forma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk. Belekanalazzuk a tésztát (úgy, hogy körülbelül a formák harmadáig érjen). 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez szintén robotgéppel habosra keverjük a puha vajat a mascarponéval, a porcukorral és a vaníliás cukorral. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Végül összevágott epret teszünk a tetejére.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.