Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Alapételek

Így grillezz gombát: pácolt, vegán finomság 25 perc alatt

Grillezett, pácolt, vegán gomba
Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a vegán grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.

Egyre több grillpartiban kell a vegán barátokra is gondolni, és ha igazán szeretjük őket, a dögunalmas grillzöldség helyett készítsünk nekik olyan ételeket, amik annyira finomak, hogy még a húsevők is ezekért állnak majd sorba a tarja helyett! Ez az izgalmas pácolt gomba a grillparti királynője lesz, ezt megígérhetem.

Előkésztéskor a következőket tedd, illetve ne tedd:

1. A gombát ecsettel vagy száraz ronggyal tisztítsd meg. Sose mosd víz alatt, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és oda az izgalmas grillélmény!

2. Ha fából vagy bambuszból vannak a nyársaid, használat előtt jó, ha egy időre vízbe áztatod őket, így nem fenyeget a veszély, hogy esetleg begyulladnak a grillen.
Ennyi!

PÁcolt, vegán grillgomba

Hozzávalók:

50 dkg gomba
1/2 dl balzsamecet
2 ek szójaszósz
2 gerezd foghagyma (összenyomva)
1 tk méz
2-3 ágacska friss kakukkfű (elhagyható)
frissen őrölt bors

Elkészítése:

1. Tisztítsd meg a gombákat alaposan a ronggyal.

2. Egy kis tálkában keverd ki az ecetet a szójaszósszal, a mézzel és az összenyomott fokhagymával. Csipkedd bele a kakukkfüvet és őröld bele a borsot.

3. Ha a gombák kicsik, hagyd őket egészben, ha nagyobbak, vágd őket ketté. Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket békén kb. 20 percig.

4. Húzd a bepácolt gombákat a nyársakra, majd dobd őket a grillre és süsd mind a két oldalukat aranyszínűre, oldalanként 2-3 perc alatt. Tálald azonnal.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.