Egyre több grillpartiban kell a vegán barátokra is gondolni, és ha igazán szeretjük őket, a dögunalmas grillzöldség helyett készítsünk nekik olyan ételeket, amik annyira finomak, hogy még a húsevők is ezekért állnak majd sorba a tarja helyett! Ez az izgalmas pácolt gomba a grillparti királynője lesz, ezt megígérhetem.
Előkésztéskor a következőket tedd, illetve ne tedd:
1. A gombát ecsettel vagy száraz ronggyal tisztítsd meg. Sose mosd víz alatt, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és oda az izgalmas grillélmény!
2. Ha fából vagy bambuszból vannak a nyársaid, használat előtt jó, ha egy időre vízbe áztatod őket, így nem fenyeget a veszély, hogy esetleg begyulladnak a grillen.
Ennyi!
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1/2 dl balzsamecet
2 ek szójaszósz
2 gerezd foghagyma (összenyomva)
1 tk méz
2-3 ágacska friss kakukkfű (elhagyható)
frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. Tisztítsd meg a gombákat alaposan a ronggyal.
2. Egy kis tálkában keverd ki az ecetet a szójaszósszal, a mézzel és az összenyomott fokhagymával. Csipkedd bele a kakukkfüvet és őröld bele a borsot.
3. Ha a gombák kicsik, hagyd őket egészben, ha nagyobbak, vágd őket ketté. Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket békén kb. 20 percig.
4. Húzd a bepácolt gombákat a nyársakra, majd dobd őket a grillre és süsd mind a két oldalukat aranyszínűre, oldalanként 2-3 perc alatt. Tálald azonnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.