Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A málnahab sokaknak a gyerekkorát idézi. Ezt az egyszerű desszertet minden nagymama elkészítette az unokájának, amint az első málnaszemek megjelentek a kertben.

A málnahab az egyik legkedveltebb nyári retró desszert. Ezt a finomságot főleg azok ismerik, akik a nyári szünetben sok időt töltöttek a nagyszüleiknél. Amint megjelentek az első szemek a málnabokron a nagymamák már szedték is le, hogy finom, könnyed málnahabot készítsenek az unokáiknak. Ehhez az egyszerű desszerthez mellesleg alig néhány hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészíthető.

A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock
A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock

Ha gyerekkorod kedvenc finomságát elkészítenéd, akkor íme a recept.

Retró málnahab

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg málna
3 db tojásfehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk, a többit villával összetörjük.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot.

3. A felvert habba beleforgatjuk az összetört málnát, és tovább verjük a habverővel, hogy egységes állagú legyen.

4. A málnahabot hűtőbe tesszük, tálaláskor kisebb tányárokba szedjük, és díszítjük egész málnaszemekkel.

RIBIZLI, MÁLNA, ÁFONYA, SZEDER - 15 SÜTEMÉNY BOGYÓS GYÜMÖLCCSEL >>>
6 OK, HOGY MINDEN NAP EGYÉL MÁLNÁT >>>
LUXUSFELESÉG A KONYHÁBAN: MÁLNÁS POHÁRKRÉM POLGÁR TÜNDÉTŐL >>>
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.