Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
A málnahab sokaknak a gyerekkorát idézi. Ezt az egyszerű desszertet minden nagymama elkészítette az unokájának, amint az első málnaszemek megjelentek a kertben.

A málnahab az egyik legkedveltebb nyári retró desszert. Ezt a finomságot főleg azok ismerik, akik a nyári szünetben sok időt töltöttek a nagyszüleiknél. Amint megjelentek az első szemek a málnabokron a nagymamák már szedték is le, hogy finom, könnyed málnahabot készítsenek az unokáiknak. Ehhez az egyszerű desszerthez mellesleg alig néhány hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészíthető.

A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock
A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock

Ha gyerekkorod kedvenc finomságát elkészítenéd, akkor íme a recept.

Retró málnahab

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg málna
3 db tojásfehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk, a többit villával összetörjük.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot.

3. A felvert habba beleforgatjuk az összetört málnát, és tovább verjük a habverővel, hogy egységes állagú legyen.

4. A málnahabot hűtőbe tesszük, tálaláskor kisebb tányárokba szedjük, és díszítjük egész málnaszemekkel.

RIBIZLI, MÁLNA, ÁFONYA, SZEDER - 15 SÜTEMÉNY BOGYÓS GYÜMÖLCCSEL >>>
6 OK, HOGY MINDEN NAP EGYÉL MÁLNÁT >>>
LUXUSFELESÉG A KONYHÁBAN: MÁLNÁS POHÁRKRÉM POLGÁR TÜNDÉTŐL >>>
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.