Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Alapételek

Nagymamáink finomsága: így készül a retró málnahab

A málnahab sokaknak a gyerekkorát idézi. Ezt az egyszerű desszertet minden nagymama elkészítette az unokájának, amint az első málnaszemek megjelentek a kertben.

A málnahab az egyik legkedveltebb nyári retró desszert. Ezt a finomságot főleg azok ismerik, akik a nyári szünetben sok időt töltöttek a nagyszüleiknél. Amint megjelentek az első szemek a málnabokron a nagymamák már szedték is le, hogy finom, könnyed málnahabot készítsenek az unokáiknak. Ehhez az egyszerű desszerthez mellesleg alig néhány hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészíthető.

A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock
A málnahab pillanatok alatt elkészíthető hűs desszert /Fotó: Shutterstock

Ha gyerekkorod kedvenc finomságát elkészítenéd, akkor íme a recept.

Retró málnahab

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg málna
3 db tojásfehérje
10 dkg porcukor

Elkészítés:

1. A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk, a többit villával összetörjük.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot.

3. A felvert habba beleforgatjuk az összetört málnát, és tovább verjük a habverővel, hogy egységes állagú legyen.

4. A málnahabot hűtőbe tesszük, tálaláskor kisebb tányárokba szedjük, és díszítjük egész málnaszemekkel.

RIBIZLI, MÁLNA, ÁFONYA, SZEDER - 15 SÜTEMÉNY BOGYÓS GYÜMÖLCCSEL >>>
6 OK, HOGY MINDEN NAP EGYÉL MÁLNÁT >>>
LUXUSFELESÉG A KONYHÁBAN: MÁLNÁS POHÁRKRÉM POLGÁR TÜNDÉTŐL >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.