A málnahab az egyik legkedveltebb nyári retró desszert. Ezt a finomságot főleg azok ismerik, akik a nyári szünetben sok időt töltöttek a nagyszüleiknél. Amint megjelentek az első szemek a málnabokron a nagymamák már szedték is le, hogy finom, könnyed málnahabot készítsenek az unokáiknak. Ehhez az egyszerű desszerthez mellesleg alig néhány hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészíthető.
Ha gyerekkorod kedvenc finomságát elkészítenéd, akkor íme a recept.
Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg málna
3 db tojásfehérje
10 dkg porcukor
1. A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk, a többit villával összetörjük.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot.
3. A felvert habba beleforgatjuk az összetört málnát, és tovább verjük a habverővel, hogy egységes állagú legyen.
4. A málnahabot hűtőbe tesszük, tálaláskor kisebb tányárokba szedjük, és díszítjük egész málnaszemekkel.
RIBIZLI, MÁLNA, ÁFONYA, SZEDER - 15 SÜTEMÉNY BOGYÓS GYÜMÖLCCSEL >>>
6 OK, HOGY MINDEN NAP EGYÉL MÁLNÁT >>>
LUXUSFELESÉG A KONYHÁBAN: MÁLNÁS POHÁRKRÉM POLGÁR TÜNDÉTŐL >>>
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.