A változatosság azonban itt sem árt, így a hagyományos magyar kedvenc helyett érdemes néha a paradicsomdarabokkal és illatos bazsalikommal megpakolt, parmezánforgácsokkal megszórt toszkán verziót elkészíteni!
A hazai kedvenccel ellentétben ez a villámgyorsan elkészíthető leves tartalmas és laktató. Akkor érdemes leginkább nekiállni, amikor van otthon szikkadt, de jó minőségű kovászos kenyerünk, olyan, amit már nem szívesen ennénk meg, de kidobni sem akarjuk még.
A toszkán paradicsomleves 20 perc alatt az asztalon van, a friss bazsalikom nyáriasan vidám ízt kölcsönöz neki és a benne található kenyér miatt simán elmegy gyors és teljes értékű vegetáriánus vacsorának, ami után maximum egy kis nassra vágyik az ember.
1. Vágd minél apróbbra a hagymát és karikázd vékony szeletekre a megtisztított fokhagymagerezdeket
2. Vastag fenekű lábasban, kevés olíva olajon párold a hagymát üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát és párold tovább, de ne hagyd, hogy elkezdjen barnulni.
3. Add hozzá a cukrot és karamellizáld kicsit, majd öntsd rá a paradicsomot és az alaplevet. Dobd mellé a babérlevelet, és ha kell, sózd, borsozd. Forrald lassú lángon kb. 15 percig.
4. Húzd le a tűzről és dobd bele a bazsalikomleveleket. (Nem nagyon kell összevágni.)
5. Tépkedj tányérba egy kisebb marék szikkadt kenyérbelet és kanalazd rá a levest.
6. Reszelj rá parmezánt, locsolj hozzá kevés extra szűz olíva olajat, és máris kész a tökéletes paradicsomleves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.