Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Így készül a toszkán paradicsomleves - Illatos bazsalikommal és parmezánnal

paradicsomleves
A paradicsomlevest kivétel nélkül mindenki szereti, még a legválogatósabb gyerekek is. Imádják a nagyiét, azt is, amit anya csinál, de a menzás változat is bármikor jöhet!

A változatosság azonban itt sem árt, így a hagyományos magyar kedvenc helyett érdemes néha a paradicsomdarabokkal és illatos bazsalikommal megpakolt, parmezánforgácsokkal megszórt toszkán verziót elkészíteni!

A hazai kedvenccel ellentétben ez a villámgyorsan elkészíthető leves tartalmas és laktató. Akkor érdemes leginkább nekiállni, amikor van otthon szikkadt, de jó minőségű kovászos kenyerünk, olyan, amit már nem szívesen ennénk meg, de kidobni sem akarjuk még.

A toszkán paradicsomleves 20 perc alatt az asztalon van, a friss bazsalikom nyáriasan vidám ízt kölcsönöz neki és a benne található kenyér miatt simán elmegy gyors és teljes értékű vegetáriánus vacsorának, ami után maximum egy kis nassra vágyik az ember.

Hozzávalók (6 fő részére):

  • 3 doboz, 450 gr-os darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 dl alaplé (lehet zöldségalaplé is!)
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kenyér bele
  • 2 babérlevél
  • 1 tk cukor
  • 50 gr parmezán
  • Egy csokor friss bazsalikom
  • Só, bors
  • Olíva olaj

Elkészítése:

1. Vágd minél apróbbra a hagymát és karikázd vékony szeletekre a megtisztított fokhagymagerezdeket

2. Vastag fenekű lábasban, kevés olíva olajon párold a hagymát üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát és párold tovább, de ne hagyd, hogy elkezdjen barnulni.

3. Add hozzá a cukrot és karamellizáld kicsit, majd öntsd rá a paradicsomot és az alaplevet. Dobd mellé a babérlevelet, és ha kell, sózd, borsozd. Forrald lassú lángon kb. 15 percig.

4. Húzd le a tűzről és dobd bele a bazsalikomleveleket. (Nem nagyon kell összevágni.)

5. Tépkedj tányérba egy kisebb marék szikkadt kenyérbelet és kanalazd rá a levest.

6. Reszelj rá parmezánt, locsolj hozzá kevés extra szűz olíva olajat, és máris kész a tökéletes paradicsomleves!

KLASSZIKUS PARADICSOMLEVES BETŰTÉSZTÁVAL>>>

PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL>>>

PARADICSOMLEVES RESZELT SAJTTAL>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.