A húsok grillezésénél a legfontosabb szabály, hogy mindig tartsuk szem előtt, milyen hús kerül a grillre. A négy leggyakoribb, legkedveltebb húsféle sütéséhez adunk most négy-négy tippet. Próbáljátok ki mindegyiket, hogy még finomabb és omlósabb legyen az eredmény.
Érdemes szárnyast grilleznünk, ha bűntudat nélkül szeretnék falatozni, hiszen a csirke és a pulyka húsa zsírban szegény. Ráadásul az előkészület sem hosszadalmas, hiszen pár órás pácidő is elegendő, nem beszélve, hogy sokféleképpen fűszerezhető és hamar átsül.
Leggyakrabb a sertéstarjára esik a választásunk, nem véletlenül: zsírban bővelkedő hús, ezért nem szárad ki könnyen. Grillezhetjük egyben vagy szeletbe, göngyölve és töltve is. Nem szükséges pácolni, hiszen akkor sem szárad ki, ha csak friss fűszerekkel ízesítjük.
Nemcsak finom, hanem egészséges is: nem terheli meg a gyomrot, így tényleg mindenkinek ajánlott. Grillezhetünk tengeri vagy folyami halat, a választás tényleg csak ízlés kérdése. Érdemes egész hallal kezdeni: nagyon finom az aranydurbincs, a pisztráng vagy a sügér, de a legkedveltebb talán a szeletelt lazac mindközül.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.