Sokan olajjal pirítják a morzsát, pedig ha az olajat vajra cseréljük, sokkal finomabb lesz a végeredmény. Ebben a receptben panko morzsába görgettem a gombócokat. A panko japán kenyérmorzsa, sokkal ropogósabb és nagyobb szemű a hagyományos változatnál. Ha be tudod szerezni, próbáld ki, nem bánod meg, ha azonban nem, a recept hagyományos morzsával is tökéletesen működik, ám a vajjal pirítást ne hagyd ki! A gombócok pedig a ricottától még puhábbak és finomabbak lesznek.
Ami a főzést illeti, hiába írják a receptek, hogy szedd ki a gombócot a vízből, amint feljött a felszínre, ám ilyenkor még bőven nyers a belseje. Mérettől függően főzd a felszínre bukkanástól még legalább 2-5 percig. Miután én a túrógombócot desszertnek definiálom, szeretem, ha édes. Ezért a legtöbb recepttel ellentétben nem sima sós, hanem kevés sót és jó sok cukrot tartalmazó vízben főzöm. Ettől már alapból kissé édeskés lesz az íze. A gombócok akkor a legfinomabbak, ha mindig frissen főzzük ki őket és a morzsába is csak a legutolsó percben forgatjuk bele. Így belül remegősen, kívül pedig ropogósan élvezhetjük az ételt.
(Hozzávalók 10-12 főre)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.