Egyáltalán nem egy nagy ördöngösség ennek a klasszikus mexikói gyökerekkel rendelkező kencének az elkészítése, hiszen a krém alapját jelentő avokádó már szinte bármelyik boltból beszerezhető. Ha kedveled a mártogatósokat, akkor ez a házi avokádókrém recept biztos, hogy nagy kedvenced lesz.
Használd chips-hez vagy salátához, de akár a pirítósod is megkenheted vele. A telítetlen zsírsavak mellett rengeteg vitamint is tartalmaz, szóval ha te is avokádórajongó vagy, akkor ezt vétek lenne kihagynod.
Egyetlen buktatója van ennek a zseniálisan egyszerű krémnek. A boltok polcain a legtöbbször még kemény, éretlen avokádót találni. Persze előfordul, hogy van olyan is, ami már pont jó, ám ezeket többnyire külön csomagolják, és más árcédulát is kapnak. A legjobban akkor jársz, ha megveszed a keményet olcsóbban, majd vársz néhány napot, hogy a konyhapulton megérjen.
Így lesz érett az avokádó
Tedd egy papírzacskóba az éretlen avokádót. Zárd le, majd hagyd benne egy egész éjszakára. Ha tutira akarsz menni, akkor pakolj olyan gyümölcsöket mellé, amik az avokádóhoz hasonlóan etiléngázt termelnek az érésük során. Így még hamarabb fogyasztható állapotba kerül. Ilyen gyümölcs például a banán, az alma, vagy kivi.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.