Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Alapételek

Joghurtos minikuglóf: a tökéletes desszert kánikula idején

Joghurtos minikuglóf / Fotó: Vidék íze magazin
Ebben a rekkenő hőségben érthető, hogy nincs kedved beindítani a sütőt, ha azonban mégis egy finom desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos minikuglófot. A könnyű édességet ízlés szerint gazdagíthatod különféle friss gyümölcsökkel.

A friss gyümölcsök mellett pisztáciát, mentát és citromhéjat is adhatsz a desszerthez, amit elkészítés után pár órára hűtőszekrényben kell tárolni, hogy a minikuglófok megdermedjenek. Meglátod, ez az üdítő édesség milyen jól esik majd a nagy kánikulában.

Mennyeien finom desszert a joghurtos minikuglóf / Fotó: Vidék íze magazin
Mennyeien finom desszert a joghurtos minikuglóf / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a joghurtos minikuglófhoz!

Hozzávalók:

  • 1 l sűrű joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 12 lap zselatin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy marék friss gyümölcs
  • Ízesítőanyagok (pisztácia, kardamom, citromhéj, menta, étcsoki stb.)

Elkészítés:

  1. A joghurtot összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és felmelegítjük egy kis vízben.
  3. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a habos joghurtban. Amíg elkezd dermedni, a gyümölcsöket nagyon apróra vágjuk.
  4. Egy szilikonos minikuglófformát vízzel kiöblítünk. A joghurtot annyifelé osztjuk, ahányféle gyümölcsünk van, mindegyiket tetszés szerint ízesítjük még összevágott pisztáciával, mentával, citromhéjjal stb.
  5. Hideg vízzel kiöblített szilikon kuglófformába töltjük, és hideg helyen pár órát dermesztjük. Végül egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a formát, és egy-egy kistányérra kifordítjuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.