Ebben a rekkenő hőségben érthető, hogy nincs kedved beindítani a sütőt, ha azonban mégis egy finom desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos minikuglófot. A könnyű édességet ízlés szerint gazdagíthatod különféle friss gyümölcsökkel.
A friss gyümölcsök mellett pisztáciát, mentát és citromhéjat is adhatsz a desszerthez, amit elkészítés után pár órára hűtőszekrényben kell tárolni, hogy a minikuglófok megdermedjenek. Meglátod, ez az üdítő édesség milyen jól esik majd a nagy kánikulában.
Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a joghurtos minikuglófhoz!
Hozzávalók:
1 l sűrű joghurt
2 dl tejszín
12 lap zselatin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy marék friss gyümölcs
Ízesítőanyagok (pisztácia, kardamom, citromhéj, menta, étcsoki stb.)
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és felmelegítjük egy kis vízben.
Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a habos joghurtban. Amíg elkezd dermedni, a gyümölcsöket nagyon apróra vágjuk.
Egy szilikonos minikuglófformát vízzel kiöblítünk. A joghurtot annyifelé osztjuk, ahányféle gyümölcsünk van, mindegyiket tetszés szerint ízesítjük még összevágott pisztáciával, mentával, citromhéjjal stb.
Hideg vízzel kiöblített szilikon kuglófformába töltjük, és hideg helyen pár órát dermesztjük. Végül egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a formát, és egy-egy kistányérra kifordítjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.