Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Ebben a rekkenő hőségben érthető, hogy nincs kedved beindítani a sütőt, ha azonban mégis egy finom desszertre vágysz, akkor készíts joghurtos minikuglófot. A könnyű édességet ízlés szerint gazdagíthatod különféle friss gyümölcsökkel.

A friss gyümölcsök mellett pisztáciát, mentát és citromhéjat is adhatsz a desszerthez, amit elkészítés után pár órára hűtőszekrényben kell tárolni, hogy a minikuglófok megdermedjenek. Meglátod, ez az üdítő édesség milyen jól esik majd a nagy kánikulában.

Mennyeien finom desszert a joghurtos minikuglóf / Fotó: Vidék íze magazin
Mennyeien finom desszert a joghurtos minikuglóf / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin kiváló receptje a joghurtos minikuglófhoz!

Hozzávalók:

  • 1 l sűrű joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 12 lap zselatin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy marék friss gyümölcs
  • Ízesítőanyagok (pisztácia, kardamom, citromhéj, menta, étcsoki stb.)

Elkészítés:

  1. A joghurtot összekeverjük a habbá vert tejszínnel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és felmelegítjük egy kis vízben.
  3. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a habos joghurtban. Amíg elkezd dermedni, a gyümölcsöket nagyon apróra vágjuk.
  4. Egy szilikonos minikuglófformát vízzel kiöblítünk. A joghurtot annyifelé osztjuk, ahányféle gyümölcsünk van, mindegyiket tetszés szerint ízesítjük még összevágott pisztáciával, mentával, citromhéjjal stb.
  5. Hideg vízzel kiöblített szilikon kuglófformába töltjük, és hideg helyen pár órát dermesztjük. Végül egy pillanatra meleg víz alá tartjuk a formát, és egy-egy kistányérra kifordítjuk.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.