Ezt a mártogatóst elsősorban sült csirkeszárnyak mellé szokták adni. Komplex íze és hűvössége csodásan harmonizál a csirkeszárnyak ragacsosan édes aromáival.
Egy jól elkészített kéksajtos mártogatós azonban, bár pofonegyszerű, de jóval sokoldalúbb, mint egy csirkeszárny kiegészítője! Mártogathatsz bele zöldséget, de csipszet, zöldségcsipszet vagy tortillát is. Illik egyéb grillhúsok mellé, de salátaöntetnek is kiváló.
Amikor készíted, vegyél figyelembe két dolgot. Egyrészt ezt a mártást még azok is imádni fogják, akik amúgy nincsenek oda a kéksajtért, így jóval többet készíts belőle, mint elsőre gondolnád. Másrészt, ahhoz, hogy igazán komplex legyen az íze, jó sok sajtot kell majd tenned bele, itt a „kicsit belereszelgetünk” íz szempontjából nem fog működni, így amikor vásárolsz, bátran nyúlj a legintenzívebb ízű, legnagyobb kéksajt darabokért, a mártogatós mindenképp el fog fogyni pikk-pakk!
Hozzávalók (4 adaghoz):
20 dkg puha kéksajt
10 dkg tejföl
5 dkg görög joghurt
5 dkg majonéz
1 gerezd fokhagyma
A mártogatáshoz:
2-3 db sárgarápa
2-3 db szárzeller
1. Tedd a mártogatós hozzávalóit egy tálba, és botmixerrel keverd, míg homogén massza nem lesz. (A fokhagymát egyszerűbb összepréselve beletenni!)
2. Tedd a mártogatóst minimum 1 órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízei.
3. A zöldséget mosd és hámozd meg, majd vágd csíkokra. Kínáld a mártogatóshoz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.