Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

Kéksajtos mártogatós: az uzsonna, ami mindig elfogy 10 perc alatt!

Kéksajtos mártogatós
Ha egy igazán finom mártogatósreceptet keresel, mindenképpen ki kell próbálnod a kéksajtos mártogatóst akár zöldségek, akár ragacsos csirkeszárnyak mellé!

Ezt a mártogatóst elsősorban sült csirkeszárnyak mellé szokták adni. Komplex íze és hűvössége csodásan harmonizál a csirkeszárnyak ragacsosan édes aromáival.

Egy jól elkészített kéksajtos mártogatós azonban, bár pofonegyszerű, de jóval sokoldalúbb, mint egy csirkeszárny kiegészítője! Mártogathatsz bele zöldséget, de csipszet, zöldségcsipszet vagy tortillát is. Illik egyéb grillhúsok mellé, de salátaöntetnek is kiváló.

Amikor készíted, vegyél figyelembe két dolgot. Egyrészt ezt a mártást még azok is imádni fogják, akik amúgy nincsenek oda a kéksajtért, így jóval többet készíts belőle, mint elsőre gondolnád. Másrészt, ahhoz, hogy igazán komplex legyen az íze, jó sok sajtot kell majd tenned bele, itt a „kicsit belereszelgetünk” íz szempontjából nem fog működni, így amikor vásárolsz, bátran nyúlj a legintenzívebb ízű, legnagyobb kéksajt darabokért, a mártogatós mindenképp el fog fogyni pikk-pakk!

Kéksajtos mártogatós

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg puha kéksajt
10 dkg tejföl
5 dkg görög joghurt
5 dkg majonéz
1 gerezd fokhagyma

A mártogatáshoz:
2-3 db sárgarápa
2-3 db szárzeller

1. Tedd a mártogatós hozzávalóit egy tálba, és botmixerrel keverd, míg homogén massza nem lesz. (A fokhagymát egyszerűbb összepréselve beletenni!)

2. Tedd a mártogatóst minimum 1 órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízei.

3. A zöldséget mosd és hámozd meg, majd vágd csíkokra. Kínáld a mártogatóshoz.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.