Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Avokádókrém recept
Avokádókrém
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Alapételek

Kéksajtos mártogatós: az uzsonna, ami mindig elfogy 10 perc alatt!

Kéksajtos mártogatós
Ha egy igazán finom mártogatósreceptet keresel, mindenképpen ki kell próbálnod a kéksajtos mártogatóst akár zöldségek, akár ragacsos csirkeszárnyak mellé!

Ezt a mártogatóst elsősorban sült csirkeszárnyak mellé szokták adni. Komplex íze és hűvössége csodásan harmonizál a csirkeszárnyak ragacsosan édes aromáival.

Egy jól elkészített kéksajtos mártogatós azonban, bár pofonegyszerű, de jóval sokoldalúbb, mint egy csirkeszárny kiegészítője! Mártogathatsz bele zöldséget, de csipszet, zöldségcsipszet vagy tortillát is. Illik egyéb grillhúsok mellé, de salátaöntetnek is kiváló.

Amikor készíted, vegyél figyelembe két dolgot. Egyrészt ezt a mártást még azok is imádni fogják, akik amúgy nincsenek oda a kéksajtért, így jóval többet készíts belőle, mint elsőre gondolnád. Másrészt, ahhoz, hogy igazán komplex legyen az íze, jó sok sajtot kell majd tenned bele, itt a „kicsit belereszelgetünk” íz szempontjából nem fog működni, így amikor vásárolsz, bátran nyúlj a legintenzívebb ízű, legnagyobb kéksajt darabokért, a mártogatós mindenképp el fog fogyni pikk-pakk!

Kéksajtos mártogatós

Hozzávalók (4 adaghoz):

20 dkg puha kéksajt
10 dkg tejföl
5 dkg görög joghurt
5 dkg majonéz
1 gerezd fokhagyma

A mártogatáshoz:
2-3 db sárgarápa
2-3 db szárzeller

1. Tedd a mártogatós hozzávalóit egy tálba, és botmixerrel keverd, míg homogén massza nem lesz. (A fokhagymát egyszerűbb összepréselve beletenni!)

2. Tedd a mártogatóst minimum 1 órára hűtőszekrénybe, hogy összeérjenek az ízei.

3. A zöldséget mosd és hámozd meg, majd vágd csíkokra. Kínáld a mártogatóshoz.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.