A legtöbb citrusféle kellemesen hűsítő hatású, különösen jól esnek a nyári melegben. Egy pohár frissen facsart narancslé vagy egy hideg limonádé is jó választás, de a vitamindús gyümölcsökből levest is készíthetünk. Egy különleges alapanyag is került ebbe a finomságba. Ez nem más, mint a citromnád, ami a thai konyhának is közkedvelt összetevője. Próbáljátok ki ezt a semmihez sem fogható frissítő gyümölcslevest, íme a recept!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Különleges aromájú trópusi pázsitfűféle. Eredete bizonytalan, feltehetően Malajziában őshonos. A thai konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, nem összetévesztendő a nálunk is elterjedt citromfűvel. A növény hazánkban is termeszthető, kezdetben cserépben neveljük, majd az idősebb palántákat kitehetjük a szabadba. Igényli a meleget, de félárnyékos helyet keressünk ki. Rendszeresen locsoljuk. A néhány hónap alatt kifejlődő hajtásait különlegesebb ételek ízesítésére használhatjuk fel, vagy nyugtató és fertőtlenítő hatású teát is készíthetünk belőle.
Recept és fotó: Vidék íze magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.