Rosemary Gill, a köretek királynője a Milk Street névre hallgató TikTok-csatornáján mutatta meg, hogy nagyon sokan hol rontják el a krumplipürét - annyit elárulunk: már az elején.
Gil szerint ugyanis a krumplit nem vízben kell főzni!
"A krumplit tejben, ne vízben főzzétek! A burgonya olyan, mint a tészta, magas a keményítőtartalma. Amikor kiöntjük a főzővizet, azzal az összes keményítőt kiöntjük a lefolyóba, tehát elpazaroljuk azt ami krémessé és lággyá tehetné a pürénket. Ellenben, ha tejben főzzük meg a krumplit az olyan, lesz a végeredmény mint ha tejszínnel készítettük volna" - mondja a séf a Life.hu-n minap megjelent videóban, amiben lépésről-lépésre be is mutatja a folyamatot.
Rosemary az edényeken is spórol, ugyanis abban a fazékban pürésíti a krumplit, amiben megfőzte. A séf követői el voltak ragadtatva ettől a konyhai hacktől, szinte kivétel nélkül azt írták, a recept zseniális.
Az alappürét tetszés szerint variálhatjuk: mehet bele zúzott fokhagyma, a tetejére pedig sült hagymakarikát vagy pirított bacont is szórhatunk. Nagyobb adag sült hagymával, baconnel, reszelt sajttal vagy kolbásszal gazdagítva a krumplipüré akár könnyű ebéd vagy vacsora is lehet, ha salátával kínálod.
A sima burgonyapürét, ezen kívül egyszerűen megfestheted zöldborsópürével, céklalével és -pürével, főtt reszelt sárgarépával, pépesített medvehagymával vagy finomra aprított friss fűszernövényekkel, pl. snidlinggelvagy rukkolával is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.