Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Alapételek

Mi legyen a töltelék? – Variációk göngyölt húsra

A göngyölt húsok készítésekor nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Az alábbi adagok négy hússzelet megtöltésére alkalmasak.

Alapszabályok

  • A töltelékhez a hozzávalókat vágd egyforma méretűre, mert a nagyobb gomba-, uborka- vagy szalonnadarabok megbontják az ízharmóniát.

  • A roládokat fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd, esetleg konyhai zsineggel tekerd át.

  • Amikor a hús elkészült, vedd ki a sütőből, és 10-15 percig pihentesd, mert így könnyebb lesz felszeletelni.

Most lássunk 4 ellenállhatatlan változatot!

1. Édes is meg nem is

Keverj össze egy marék felkockázott aszalt sárgabarackot és egy marék aszalt szilvát egy kevés balzsamecettel. Adj hozzá kevés olajon megpárolt felkockázott répát is. Borsozd meg, és ezzel töltsd meg a húsokat. Az extra ízhatás kedvéért fűszerezd be sóval és borssal a hús külsejét alaposan!

2. Kétféle gombát bele!

Áztass forró vízbe 2 dkg szárított vargányát, csöpögtesd le, kockázd fel. Apríts fel ½ csokor majoránnát, 10 dkg csiperkegombát és 1/2 póréhagymát. Mindezeket keverd össze. A hússzeleteket sózd, borsozd meg, kend meg mustárral, halmozd rá a gombás tölteléket, majd tekerd fel. Tekerd a hússzeleteket baconbe, és úgy süsd meg őket.

3. Egzotikus ízvilágú

Kockázz fel 10 dkg bacont, és serpenyőben süsd ropogósra. Karikázz fel 2 db zöldhagymát. A hússzeleteket kend meg 15 dkg mangócsatnival, rakd meg a szalonnával és a hagymával, majd szórd meg 1 ek curryvel. Tekerd fel a szokásos módon.

4. Pikánsan savanykás

Keverj össze 15 dkg finomra vágott csemegeuborkát 10 dkg felaprított vöröshagymával és 3-4 ek mustárral. A hússzeleteket kend meg a töltelékkel, majd szorosan tekerd fel. Burkold baconbe.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.