Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Rakott zöldbab darált hússal
Alapételek

Mi legyen a töltelék? – Variációk göngyölt húsra

A göngyölt húsok készítésekor nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Az alábbi adagok négy hússzelet megtöltésére alkalmasak.

Alapszabályok

  • A töltelékhez a hozzávalókat vágd egyforma méretűre, mert a nagyobb gomba-, uborka- vagy szalonnadarabok megbontják az ízharmóniát.

  • A roládokat fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd, esetleg konyhai zsineggel tekerd át.

  • Amikor a hús elkészült, vedd ki a sütőből, és 10-15 percig pihentesd, mert így könnyebb lesz felszeletelni.

Most lássunk 4 ellenállhatatlan változatot!

1. Édes is meg nem is

Keverj össze egy marék felkockázott aszalt sárgabarackot és egy marék aszalt szilvát egy kevés balzsamecettel. Adj hozzá kevés olajon megpárolt felkockázott répát is. Borsozd meg, és ezzel töltsd meg a húsokat. Az extra ízhatás kedvéért fűszerezd be sóval és borssal a hús külsejét alaposan!

2. Kétféle gombát bele!

Áztass forró vízbe 2 dkg szárított vargányát, csöpögtesd le, kockázd fel. Apríts fel ½ csokor majoránnát, 10 dkg csiperkegombát és 1/2 póréhagymát. Mindezeket keverd össze. A hússzeleteket sózd, borsozd meg, kend meg mustárral, halmozd rá a gombás tölteléket, majd tekerd fel. Tekerd a hússzeleteket baconbe, és úgy süsd meg őket.

3. Egzotikus ízvilágú

Kockázz fel 10 dkg bacont, és serpenyőben süsd ropogósra. Karikázz fel 2 db zöldhagymát. A hússzeleteket kend meg 15 dkg mangócsatnival, rakd meg a szalonnával és a hagymával, majd szórd meg 1 ek curryvel. Tekerd fel a szokásos módon.

4. Pikánsan savanykás

Keverj össze 15 dkg finomra vágott csemegeuborkát 10 dkg felaprított vöröshagymával és 3-4 ek mustárral. A hússzeleteket kend meg a töltelékkel, majd szorosan tekerd fel. Burkold baconbe.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.