A töltelékhez a hozzávalókat vágd egyforma méretűre, mert a nagyobb gomba-, uborka- vagy szalonnadarabok megbontják az ízharmóniát.
A roládokat fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd, esetleg konyhai zsineggel tekerd át.
Amikor a hús elkészült, vedd ki a sütőből, és 10-15 percig pihentesd, mert így könnyebb lesz felszeletelni.
Most lássunk 4 ellenállhatatlan változatot!
Keverj össze egy marék felkockázott aszalt sárgabarackot és egy marék aszalt szilvát egy kevés balzsamecettel. Adj hozzá kevés olajon megpárolt felkockázott répát is. Borsozd meg, és ezzel töltsd meg a húsokat. Az extra ízhatás kedvéért fűszerezd be sóval és borssal a hús külsejét alaposan!
Áztass forró vízbe 2 dkg szárított vargányát, csöpögtesd le, kockázd fel. Apríts fel ½ csokor majoránnát, 10 dkg csiperkegombát és 1/2 póréhagymát. Mindezeket keverd össze. A hússzeleteket sózd, borsozd meg, kend meg mustárral, halmozd rá a gombás tölteléket, majd tekerd fel. Tekerd a hússzeleteket baconbe, és úgy süsd meg őket.
Kockázz fel 10 dkg bacont, és serpenyőben süsd ropogósra. Karikázz fel 2 db zöldhagymát. A hússzeleteket kend meg 15 dkg mangócsatnival, rakd meg a szalonnával és a hagymával, majd szórd meg 1 ek curryvel. Tekerd fel a szokásos módon.
Keverj össze 15 dkg finomra vágott csemegeuborkát 10 dkg felaprított vöröshagymával és 3-4 ek mustárral. A hússzeleteket kend meg a töltelékkel, majd szorosan tekerd fel. Burkold baconbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.