Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Alapételek

Mi legyen a töltelék? – Variációk göngyölt húsra

A göngyölt húsok készítésekor nyugodtan szabadjára engedheted a fantáziádat. Az alábbi adagok négy hússzelet megtöltésére alkalmasak.

Alapszabályok

  • A töltelékhez a hozzávalókat vágd egyforma méretűre, mert a nagyobb gomba-, uborka- vagy szalonnadarabok megbontják az ízharmóniát.

  • A roládokat fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítsd, esetleg konyhai zsineggel tekerd át.

  • Amikor a hús elkészült, vedd ki a sütőből, és 10-15 percig pihentesd, mert így könnyebb lesz felszeletelni.

Most lássunk 4 ellenállhatatlan változatot!

1. Édes is meg nem is

Keverj össze egy marék felkockázott aszalt sárgabarackot és egy marék aszalt szilvát egy kevés balzsamecettel. Adj hozzá kevés olajon megpárolt felkockázott répát is. Borsozd meg, és ezzel töltsd meg a húsokat. Az extra ízhatás kedvéért fűszerezd be sóval és borssal a hús külsejét alaposan!

2. Kétféle gombát bele!

Áztass forró vízbe 2 dkg szárított vargányát, csöpögtesd le, kockázd fel. Apríts fel ½ csokor majoránnát, 10 dkg csiperkegombát és 1/2 póréhagymát. Mindezeket keverd össze. A hússzeleteket sózd, borsozd meg, kend meg mustárral, halmozd rá a gombás tölteléket, majd tekerd fel. Tekerd a hússzeleteket baconbe, és úgy süsd meg őket.

3. Egzotikus ízvilágú

Kockázz fel 10 dkg bacont, és serpenyőben süsd ropogósra. Karikázz fel 2 db zöldhagymát. A hússzeleteket kend meg 15 dkg mangócsatnival, rakd meg a szalonnával és a hagymával, majd szórd meg 1 ek curryvel. Tekerd fel a szokásos módon.

4. Pikánsan savanykás

Keverj össze 15 dkg finomra vágott csemegeuborkát 10 dkg felaprított vöröshagymával és 3-4 ek mustárral. A hússzeleteket kend meg a töltelékkel, majd szorosan tekerd fel. Burkold baconbe.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.