Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mákos guba
Zsemlegombóc
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

Napi praktika: így lesz tökéletes és remegős a daragaluska

daragaluska
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.

Ha azt szeretnéd, hogy a grízgaluskád tökéletes legyen, akkor mutatunk két szuper trükköt, melynek segítségével garantált a remegős állag és az extra ízletes levesbetét.

TIPP: A daragaluska tésztájába mindig tegyünk egy gondolatnyi sütőport. Így sokkal finomabb, „remegősebb” lesz!

TIPP: Ha igazán finom grízgaluskát akarunk készíteni, akkor előző nap főzzük meg a húslevest. Ha kihűlt, tegyük az átszűrt levest a hűtőbe. Másnap tálalás előtt szedjük le a tetejéről a zsírt, és használjuk azt zsiradéknak a galuskához. Így benne lesz a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock

Daragaluska alaprecept

Hozzávalók:

1 db tojás

3 ek olaj
6 ek búzadara
bors
szerecsendió
petrezselyem
2 db erőleveskocka

Elkészítése:

1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.

3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.

4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.

5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.