A gazpacho híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Mi most egy zöld receptet hoztunk – azaz a paradicsomot cseréltük le –, és nagyon finom lett a végeredmény! Érdemes kipróbálni, ha kedveled a mediterrán konyha ízeit.
A gazpacho, bár nem kell főzni, és nincs benne semmi szénhidrátban és kalóriában dús alapanyag, mégis laktató étel. Különösen a nyári forróságban esik jól egy ilyen zöldségleves.
Hozzávalók:
2 db közepes fürtös uborka
2 marék spenót
2 marék rukkola
1 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
fél csokor újhagyma
1 kis csokor petrezselyem zöldje
10 dkg magozott fekete olívabogyó
1 ek. olívaolaj
só
bors
pár csepp tabasco
Elkészítése:
Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük.Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.
A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére.
Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.