Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Alapételek

Készítsd el a nyár egyik legfinomabb levesét: zöld gazpacho olívabogyóval és uborkával

A gazpacho híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Mi most egy zöld receptet hoztunk – azaz a paradicsomot cseréltük le –, és nagyon finom lett a végeredmény! Érdemes kipróbálni, ha kedveled a mediterrán konyha ízeit.

A gazpacho, bár nem kell főzni, és nincs benne semmi szénhidrátban és kalóriában dús alapanyag, mégis laktató étel. Különösen a nyári forróságban esik jól egy ilyen zöldségleves.

Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain
Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain

Hozzávalók:

  • 2 db közepes fürtös uborka
  • 2 marék spenót
  • 2 marék rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • fél csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors
  • pár csepp tabasco

Elkészítése:

  1. Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük.Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.
  2. A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére.
  3. Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.