Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Alapételek

Készítsd el a nyár egyik legfinomabb levesét: zöld gazpacho olívabogyóval és uborkával

A gazpacho híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Mi most egy zöld receptet hoztunk – azaz a paradicsomot cseréltük le –, és nagyon finom lett a végeredmény! Érdemes kipróbálni, ha kedveled a mediterrán konyha ízeit.

A gazpacho, bár nem kell főzni, és nincs benne semmi szénhidrátban és kalóriában dús alapanyag, mégis laktató étel. Különösen a nyári forróságban esik jól egy ilyen zöldségleves.

Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain
Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain

Hozzávalók:

  • 2 db közepes fürtös uborka
  • 2 marék spenót
  • 2 marék rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • fél csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors
  • pár csepp tabasco

Elkészítése:

  1. Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük.Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.
  2. A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére.
  3. Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.