Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Alapételek

Készítsd el a nyár egyik legfinomabb levesét: zöld gazpacho olívabogyóval és uborkával

A gazpacho híres spanyol (andalúziai), hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Mi most egy zöld receptet hoztunk – azaz a paradicsomot cseréltük le –, és nagyon finom lett a végeredmény! Érdemes kipróbálni, ha kedveled a mediterrán konyha ízeit.

A gazpacho, bár nem kell főzni, és nincs benne semmi szénhidrátban és kalóriában dús alapanyag, mégis laktató étel. Különösen a nyári forróságban esik jól egy ilyen zöldségleves.

Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain
Zöld gazpacho / Recept és fotó: Vidék íze magzain

Hozzávalók:

  • 2 db közepes fürtös uborka
  • 2 marék spenót
  • 2 marék rukkola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • fél csokor újhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem zöldje
  • 10 dkg magozott fekete olívabogyó
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors
  • pár csepp tabasco

Elkészítése:

  1. Egy nagy turmixba dobjuk a megmosott, leszárított parajleveleket, a rukkolát, az egyik meghámozott, nagy darabokra felvágott uborkát, a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, néhány evőkanál tejfölt kanalazunk rá, és pár nyomással krémesítjük.Ha már selymes, hozzádolgozzuk a maradék tejfölt, és sóval, őrölt fekete borssal, pár csepp tabasco szósszal ízesítjük.
  2. A másik uborkát hosszában hajszálvékony csíkokra vágjuk, az olajbogyót felkarikázzuk, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk, mindezt összekeverjük az olívaolajjal, és adagolunk belőle a tálakba szedett leves tetejére.
  3. Kínálhatunk még mellé külön rukkolát is, aki szereti, tehet még a saját adagjába belőle.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.