Tisztítsd meg a májat az erektől és a hártyáktól egy hegyes végű, éles késsel. Előtte merítsd forró vízbe egy percre, és könnyebb lesz lehártyázni. Miután megmostad és szárazra törölted, vágd hüvelykujjnyi, 1,5-2 cm vastag csíkokra. Az ennél vékonyabb darabok kiszáradnak. Mondj le a fagyasztott májról, mert a kiolvasztás során kiengedi magából az összes nedvet.
A csirkemájat megsózni csak a legvégén vagy a tányéron szabad, mert a só elvonja a nedvességet, és a máj megkeményedik.
Az idősebb májat elkészítés előtt szórd meg egyenletesen borssal, majd kend meg vékonyan olajjal, esetleg sertészsírral, és hagyd pácolódni egy napig. Finom puha lesz, akárhogy készíted el utána.
És most következzen 9 szuper csirkemájas recept, amivel a család is elégedett lesz, és melyekkel a konyhapénzen is spórolhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.