Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Alapételek

7 pénztárcabarát spenótos étel hónap végére

Tejszínes-spenótos rakott krumpli
Hónap végén mindenki spórolni kényszerül, így előtérbe kerülnek az olyan pénztárcabarát alapanyagok, mint a spenót. Össze is gyűjtöttünk 7 szuper spenótos receptet, melyek még hó végén is megfizethetők.

A spenót rendkívül egészséges. Tele van vassal, A-, C- és K-vitaminnal, sok benne a kalcium és a magnézium. A benne lévő oxálsav pedig segít a szervezet számára megkötni a vasat és a kalciumot. Ezen kívül még található benne mangán, folsav, kálium, B6- és E-vitamin, szelén és foszfor. A spenót ezen kívül fontos élelmi rost-forrás, kiváló tisztító és méregtelenítő hatással van a szervezetre és az emésztésre.

A paraj vásárlásánál figyeljünk oda arra, hogy csak hibátlan levelet vegyünk. A sárgás, fonnyadó, foltos spenótot ne vigyük haza. A kissé már nyálkás érzetet keltő példányoktól is óvakodjunk.

A friss spenótot fogyasztás előtt alaposan mossuk meg, mivel homokos talajban termesztik. Érdemes többször, a leveleket jól átforgatva leöblíteni, mert sokat ront az élvezeti értéken, ha a fogunk alatt rostog a homok. Az alaposan megmosott levelekről le kell szedni a szárat, majd a tiszta levelekkel már el is kezdhetünk a konyhában dolgozni. A spenótot nem szabad sokáig ázni hagyni, mert a benne lévő számtalan értékes anyag jelentős része képes ilyenkor kioldódni.

A spenót tárolásának több módja létezik. A száraz leveleket légmentes zacskóban, a hűtőben néhány napig is tárolhatjuk, de biztonságos és hagyományos módja a spenót tárolásának, ha dinsztelve vagy blansírozva tesszük el a hűtőbe, sőt ebben a formájában jól fagyasztható is.

Spenóthoz - akár frissen, akár fagyasztva - jó áron juthatunk, és szerencsére sokféle étel készíthető belőle. Mutatunk is 7 pénztárcabarát receptet, melyekben felhasználhatjuk.

SPENÓTOS GALUSKA >>>

Spenótos galuska
Spenótos galuska

SPENÓTOS-RIZSES RAKOTTAS >>>

Spenótos-rizses rakottas
Spenótos-rizses rakottas

CSŐBEN SÜLT SAJTOS TÉSZTA >>>

Csőben sült sajtos tészta
Csőben sült sajtos tészta

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK >>>

Krémes spenótfőzelék
Krémes spenótfőzelék

ZÖLD ISTENNŐ TÉSZTA >>>

Zöld istennő tészta
Zöld istennő tészta

TEJSZÍNES SPENÓTOS RAKOTT KRUMPLI >>>

Tejszínes-spenótos rakott krumpli
Tejszínes-spenótos rakott krumpli

SPENÓTOS TÓCSNI >>>

Spenótos tócsni
Spenótos tócsni

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.