Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ha egy laktató, húsos ebédre vágysz, ezzel a fogással nem lőhetsz mellé! A savanyú káposzta, az alma és a tarja együtt sütve egyszerűen mennyei, garantált belőle a repeta. Hétvégi ebédnek is kiváló, próbáltjátok ki!

Ősszel a vitamindús táplálkozás két legfontosabb eleme az alma és a savanyú káposzta. A következő receptünkben ezt a két finomságot párosítottuk, kívül ropogós, belül omlós tarjával.

Kiváló ebédötlet, de vacsorára is tökéletes! / Fotó: Mindmegette
Kiváló ebédötlet, de vacsorára is tökéletes! / Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéstarja
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1/2 kg szálas savanyú káposzta
  • 1 mk köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db alma
  • 5 szem krumpli

Elkészítése:

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk paprikával és bedörzsöljük a megtisztított, áttört fokhagymával.
  2. Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és elrendezgetjük rajta a káposztát. Megszórjuk a köménymaggal, majd szétterítjük rajta a megtisztított, felszeletelt hagymát. Meglocsoljuk egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ez után következik a cikkekre vágott alma és krumpli, szintén megsózzuk. Végül ráfektetjüka hús szeleteket, ezt is vékonyan meglocsoljuk olajjal, lefedve sütjük a 200 fokos sütőben 90 percet, majd alufólia nélkül még rápirítunk.

A KÁPOSZTÁS-ALMÁS-TARJÁS EGYTÁL PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLJÁTOK! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.