Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Avokádókrém recept
Avokádókrém
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Ebédötlet kéne hétvégére? A csirke mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy pikáns, fűszeres változat nyársra tűzve, mandulás bulgurral körítve. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PIKÁNS FŰSZERES CSIRKENYÁRS MANDULÁS BULGURRAL >>>
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg tanyasi csirkemell
15 dkg bulgur
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg mandula
3 dkg méz
15 ml vörösborecet
fél csokor friss kapor
baharat fűszerkeverék
olívaolaj

bors
nyárs

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (hamarabb kész lesz, mint a rizs). Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.

2. A csirkemelleket egy keverőtálba rakjuk, megszórjuk a baharat fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk. Összekevejük, hogy mindenhol egyenletesen érje a húsokat a fűszer. Finomra vágjuk a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva felszúrjuk nyársakra.

3. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezzük a nyársakat. Közepes lángon, minden oldalát, 2-3 percig sütjük - vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, áthelyezzük egy tányérra, és tálalásig lefedve félretesszük.

4. Egy keverőtálban elkeverjük a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olívaolajjal.

5. Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, majd belerakjuk a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 2-4 percig barnítjuk a hozzávalókat.

6. A bulgurt a lepirított hagymákhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a dresszing felét és a kaprot is.

7. A tálalásnál, a csirkenyársnak megágyazunk a mandulás bulgurral és az egészet meglocsoljuk a maradék dresszinggel.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.