Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Ebédötlet kéne hétvégére? A csirke mindig jó választás, ugyanis számtalan módon variálható. Íme egy pikáns, fűszeres változat nyársra tűzve, mandulás bulgurral körítve. Mutatjuk, hogy készül lépésről lépésre.
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

PIKÁNS FŰSZERES CSIRKENYÁRS MANDULÁS BULGURRAL >>>
A HOZZÁVALÓK:

40 dkg tanyasi csirkemell
15 dkg bulgur
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dkg mandula
3 dkg méz
15 ml vörösborecet
fél csokor friss kapor
baharat fűszerkeverék
olívaolaj

bors
nyárs

AMIRE MÉG SZÜKSÉGED LESZ:

keverőtál
serpenyő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN >>>
LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

1. A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, sózzuk,borsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet (hamarabb kész lesz, mint a rizs). Miután elfőtte a vizet, levesszük a tűzről.

2. A csirkemelleket egy keverőtálba rakjuk, megszórjuk a baharat fűszerkeverékkel, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, sózzuk és borsozzuk. Összekevejük, hogy mindenhol egyenletesen érje a húsokat a fűszer. Finomra vágjuk a fokhagymát és a kaprot. Vékonyan felszeleteljük a lilahagymát. A befűszerezett csirkemelleket egyenletesen elosztva felszúrjuk nyársakra.

3. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezzük a nyársakat. Közepes lángon, minden oldalát, 2-3 percig sütjük - vagy amíg szépen meg nem barnulnak. Ha kész, áthelyezzük egy tányérra, és tálalásig lefedve félretesszük.

4. Egy keverőtálban elkeverjük a mézet, a vörösborecettel és egy kevés olívaolajjal.

5. Serpenyőben felhevítjük a maradék olívaolajat, majd belerakjuk a mandulát, a hagymát, a fokhagymát, és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon kb. 2-4 percig barnítjuk a hozzávalókat.

6. A bulgurt a lepirított hagymákhoz öntjük, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a dresszing felét és a kaprot is.

7. A tálalásnál, a csirkenyársnak megágyazunk a mandulás bulgurral és az egészet meglocsoljuk a maradék dresszinggel.

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.