Felejtsd el a hagyományos vastag rántást és próbálj ki új változatokat a megörökölt családi recept mellett, hogy a konyhában is trendi legyél. Akár egyszerű hétköznapi vacsorának, akár egy hétvégi sült kísérőjeként készítesz krumplifőzeléket, ügyelj pár dologra, hogy jól sikerüljön a főztöd.
Tulajdonképpen bármelyik megfelel. A legjobbak a B jelölésű, enyhén szétfövő, lisztes vagy kissé szappanos állagú fajták.
Bármilyen burgonyát használsz, ne főzd túl, mert ekkor fajtától függetlenül szétesik, és egy kásás főzelék kevésbé gusztusos. A kelleténél hosszabb idejű főzéstől a krumpli értékes C-vitamin-tartalma is kárba vész! Minél apróbbra darabolod a burgonyát, annál hamarabb megpuhul. Ellenőrizd főzés közben, és akkor sűrítsd be, amikor éppen megfőtt.
A vöröshagymát reszeld le, a fokhagymát vágd nagyon finomra.
A fűszerek közül különösen jól illik hozzá a babérlevél, a fehér bors, a pirospaprika, a majoránna és a tárkony. Tehetsz bele kaprot, petrezselymet is. Ne használd egyszerre valamennyit és csak mértékkel adagold a sót!
A savanyú változatba borecetet tehetsz.
Ne ragaszkodj a hagyományos vastag rántáshoz! Készítsd vékonyabbra kevesebb zsiradékkal és liszttel, vagy térj át a habarásra. Ehhez a laktózmentes tejföl is megfelel.
Ha gluténérzékeny van a családban, iktasd ki a habarásból a lisztet! Tökéletesen elegendő, ha a tejfölt összevered 2-3 ek burgonyás főzővízzel. (Ettől nem fog összecsomósodni.)
Amennyiben egyáltalán nem szeretnél habarást, vegyél ki pár szem burgonyát, pürésíts botmixerrel, és ezt használd a sűrítéshez.
A krumplifőzelék önmagában vagy köretként is fogyasztható, de ha főételnek szánod, koronázd meg egy feltéttel. Ez lehet tükörtojás, főtt vagy sült virsli, ropogósra pirított sonkaszelet, saját zsírján sült kolbász, fasírt, sült oldalas vagy akár pirított póréhagyma.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.