Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Alapételek

Variációk krumplifőzelékre: a megunhatatlan kedvenc másképpen

Télen-nyáron gyorsan megfőzheted, pénztárcabarát, nem kellenek hozzá különleges alapanyagok, viszont a fűszerezéssel és feltétekkel ízlésed szerint variálhatod.

Felejtsd el a hagyományos vastag rántást és próbálj ki új változatokat a megörökölt családi recept mellett, hogy a konyhában is trendi legyél. Akár egyszerű hétköznapi vacsorának, akár egy hétvégi sült kísérőjeként készítesz krumplifőzeléket, ügyelj pár dologra, hogy jól sikerüljön a főztöd.


Milyen fajta burgonyából főzd?

Tulajdonképpen bármelyik megfelel. A legjobbak a B jelölésű, enyhén szétfövő, lisztes vagy kissé szappanos állagú fajták.

Bármilyen burgonyát használsz, ne főzd túl, mert ekkor fajtától függetlenül szétesik, és egy kásás főzelék kevésbé gusztusos. A kelleténél hosszabb idejű főzéstől a krumpli értékes C-vitamin-tartalma is kárba vész! Minél apróbbra darabolod a burgonyát, annál hamarabb megpuhul. Ellenőrizd főzés közben, és akkor sűrítsd be, amikor éppen megfőtt.

Mivel ízesítsd?

A vöröshagymát reszeld le, a fokhagymát vágd nagyon finomra.

A fűszerek közül különösen jól illik hozzá a babérlevél, a fehér bors, a pirospaprika, a majoránna és a tárkony. Tehetsz bele kaprot, petrezselymet is. Ne használd egyszerre valamennyit és csak mértékkel adagold a sót!

A savanyú változatba borecetet tehetsz.

Hogyan sűrítsd?

Ne ragaszkodj a hagyományos vastag rántáshoz! Készítsd vékonyabbra kevesebb zsiradékkal és liszttel, vagy térj át a habarásra. Ehhez a laktózmentes tejföl is megfelel.

Ha gluténérzékeny van a családban, iktasd ki a habarásból a lisztet! Tökéletesen elegendő, ha a tejfölt összevered 2-3 ek burgonyás főzővízzel. (Ettől nem fog összecsomósodni.)

Amennyiben egyáltalán nem szeretnél habarást, vegyél ki pár szem burgonyát, pürésíts botmixerrel, és ezt használd a sűrítéshez.

Milyen feltéttel kínáld?

A krumplifőzelék önmagában vagy köretként is fogyasztható, de ha főételnek szánod, koronázd meg egy feltéttel. Ez lehet tükörtojás, főtt vagy sült virsli, ropogósra pirított sonkaszelet, saját zsírján sült kolbász, fasírt, sült oldalas vagy akár pirított póréhagyma.

Burgonyafőzelék receptek >>>

Krumplifőzelék receptek >>>

Még több főzelék receptet találsz itt >>>

Krumplis kedvencek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.