Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Alapételek

5 isteni finom zöldborsós recept, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz

A zöldborsó az egyik legkedveltebb zöldségünk – nem véletlenül. Bár fagyasztva vagy konzervként egész évben rendelkezésünkre áll, azért mégis frissen az igazi. Összegyűjtöttünk öt olyan receptet, ami zsenge, idei borsóból, de konzervből is ízletes.

A mai zöldborsó a 16. században még drága különlegességnek számított: általában lakomák végén csipegették a szemeket. Mára kedvelt és népszerű zöldség, amit számtalan formában fogyasztunk: ínycsiklandó levest készíthetünk belőle, főzelékként már egész kicsi korban imádjuk és változatos, ízletes egytálételek népszerű hozzávalója is.

Ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, valamint a csontok és izmok erősítését, gyógyítását elősegítő magnéziumtartalma. Kiemelkedő fehérje-, és A-, C-, E-vitamintartalma, gazdag B-vitaminokban, folsavban. Hatóanyagai erősítik az érrendszert, segítik a zsírok és a fehérjék lebontását, erősítik az immunrendszert, segítik leggyőzni a fáradtságot.

Íme, a mi öt kevenc borsós ételünk!

BORSÓFŐZELÉK LISZT NÉLKÜL>>>

Borsófőzelék liszt nélkül
Borsófőzelék liszt nélkül

CSIRKÉS-PARADICSOMOS TÉSZTA ZÖLDBORSÓVAL>>>

Paradicsomos-csirkés tészta zöldborsóval
Paradicsomos-csirkés tészta zöldborsóval

MASCARPONÉS-ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU>>>

Mascarponés-zöldborsós csirkeragu
Mascarponés-zöldborsós csirkeragu

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJ>>>

Zöldborsós csirkemáj
Zöldborsós csirkemáj

BORSÓLEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL>>>

Borsóleves óriásnokedlivel
Borsóleves óriásnokedlivel

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.