Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Alapételek

5 isteni finom zöldborsós recept, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetsz

A zöldborsó az egyik legkedveltebb zöldségünk – nem véletlenül. Bár fagyasztva vagy konzervként egész évben rendelkezésünkre áll, azért mégis frissen az igazi. Összegyűjtöttünk öt olyan receptet, ami zsenge, idei borsóból, de konzervből is ízletes.

A mai zöldborsó a 16. században még drága különlegességnek számított: általában lakomák végén csipegették a szemeket. Mára kedvelt és népszerű zöldség, amit számtalan formában fogyasztunk: ínycsiklandó levest készíthetünk belőle, főzelékként már egész kicsi korban imádjuk és változatos, ízletes egytálételek népszerű hozzávalója is.

Ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, valamint a csontok és izmok erősítését, gyógyítását elősegítő magnéziumtartalma. Kiemelkedő fehérje-, és A-, C-, E-vitamintartalma, gazdag B-vitaminokban, folsavban. Hatóanyagai erősítik az érrendszert, segítik a zsírok és a fehérjék lebontását, erősítik az immunrendszert, segítik leggyőzni a fáradtságot.

Íme, a mi öt kevenc borsós ételünk!

BORSÓFŐZELÉK LISZT NÉLKÜL>>>

Borsófőzelék liszt nélkül
Borsófőzelék liszt nélkül

CSIRKÉS-PARADICSOMOS TÉSZTA ZÖLDBORSÓVAL>>>

Paradicsomos-csirkés tészta zöldborsóval
Paradicsomos-csirkés tészta zöldborsóval

MASCARPONÉS-ZÖLDBORSÓS CSIRKERAGU>>>

Mascarponés-zöldborsós csirkeragu
Mascarponés-zöldborsós csirkeragu

ZÖLDBORSÓS CSIRKEMÁJ>>>

Zöldborsós csirkemáj
Zöldborsós csirkemáj

BORSÓLEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL>>>

Borsóleves óriásnokedlivel
Borsóleves óriásnokedlivel

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.