Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Ha egészségesen szeretnénk étkezni, akkor gyakran kerül az asztalra barna kenyér is. De valóban barna az a kenyér? Erre a kérdésre válaszol Dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos friss Facebook-bejegyzésében.

Mielőtt megvesszük a barna kenyeret, feltétlenül ellenőrizzük az összetevők listáját. A doktornő elárulja, melyik az a hozzávaló, ami miatt inkább hagyjuk a polcon az adott kenyeret.

Mindig ellenőrizzük le a barna kenyér összetevőit! / Fotó: Shutterstock
Mindig ellenőrizzük le a barna kenyér összetevőit! / Fotó: Shutterstock

„Egészségesen szeretnénk étkezni – barna kenyér. Mire figyelj oda? Hogy valóban barna kenyeret vegyél és ne valami színezékes barna kenyeret, ami fehér lisztből és színezékből áll! Hogyha az összetevők között malátát látsz, akkor azt lehetőség szerint ne vedd meg” – hívta fel a figyelmet Dr. Mangó Gabriella.

Ezért lehet jó választás a kovászos

Ahogyan azt mi is megírtuk a kovászos kenyérben számos értékes tápanyag található, ilyen például a vas, a szelén, a mangán és a réz, emellett jelentős a B-vitamin-tartalma is. Mivel a kovász előemészti a lisztben található keményítőt, ezért nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint az élesztős kenyér. Emellett a lisztet adó gabonában lévő fehérje (a glutén) az érés során aminosavakra bomlik, ezáltal könnyebben emészthető a kész kovászos kenyér.

Borítókép: Shutterstock

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.