Mielőtt megvesszük a barna kenyeret, feltétlenül ellenőrizzük az összetevők listáját. A doktornő elárulja, melyik az a hozzávaló, ami miatt inkább hagyjuk a polcon az adott kenyeret.
„Egészségesen szeretnénk étkezni – barna kenyér. Mire figyelj oda? Hogy valóban barna kenyeret vegyél és ne valami színezékes barna kenyeret, ami fehér lisztből és színezékből áll! Hogyha az összetevők között malátát látsz, akkor azt lehetőség szerint ne vedd meg” – hívta fel a figyelmet Dr. Mangó Gabriella.
Ahogyan azt mi is megírtuk a kovászos kenyérben számos értékes tápanyag található, ilyen például a vas, a szelén, a mangán és a réz, emellett jelentős a B-vitamin-tartalma is. Mivel a kovász előemészti a lisztben található keményítőt, ezért nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint az élesztős kenyér. Emellett a lisztet adó gabonában lévő fehérje (a glutén) az érés során aminosavakra bomlik, ezáltal könnyebben emészthető a kész kovászos kenyér.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.