Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

Elrontottad és csomós lett a krém vagy a puding? Így mentsd meg az alapanyagokat! - Videó

Így lesz selymesen lány és sima a csomós krém (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
A legügyesebb háziasszonnyal is előfordulhat, hogy a süteményhez készülő krém vagy puding nem lesz sima, és nagyobb darabok, azaz csomók maradnak benne. Ezekre ráharapni sem kellemes, és sajnos a látvány sem túl épületes. De nincs vész, ugyanis van megoldás a csomós krémre is!

A tortalapok közé, a piskóta tetejére rendszeresen kerülnek krémek, pudingok, melyeket készítheted lisztből, cukorból és tejből, vagy pudingporból. Bármelyiket is választod, könnyen előfordulhat, hogy a nagy igyekezet ellenére is csomós lesz a krém vagy a puding, ami így nemcsak nem szép, de még állagra sem lesz túl kellemes, főleg ha ráharap az ember. Szerencsére nem kell kidobni az elrontott krémet, ugyanis egy apró, de zseniális trükkel csomómentessé varázsolható!

Így lesz selymesen lágy és sima a csomós krém vagy puding (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
Így lesz selymesen lágy és sima a csomós krém vagy puding (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock

Így lesz újra sima és selymes a csomós krém vagy puding!

A Mindmegette Sütisulijának mestere, Farkasinszki Ildikó videón mutatja, hogyan kell csomómentessé varázsolni az elrontott krémet.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.