Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Alapételek

Savanyított cukkini egy kis csavarral – így tedd el télire a kedvenc zöldségünket

A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségünk: amint elkezdődik a szezon, egymás után készítjük a finom süteményeket, leveseket, tócsnikat belőle. De mit csináljunk, ha olyan sok a cukkini, hogy már nem is tudunk vele mit kezdeni? Ki nem dobjuk, természetesen, inkább megsavanyítjuk. Kaporral mennyei finom.

Mit készíthetsz cukkiniből? Rengeteg ízletes receptet találsz a Mindmegette oldalán is, de ha szeretnéd átmenteni a télbe a cukkini ízét, készíts savanyított cukkinit. Igazán finom, egyszerűen elkészíthető, és szendivcsekhez, húsokhoz tökéletes, de önmagában is finom.

Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock
Savanyított cukkini / Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb cukkini
  • kb. 10 gerezd fokhagyma

A sós pácléhez:

  • 3 l víz
  • 3 ek. só
  • kb. 10 dkg kapor

Elkészítése:

  1. A cukkiniket megmossuk és felszeleteljük (tetszés szerint), majd szorosan üvegekbe rendezzük. Minden üvegbe 2 gerezd fokhagymát és egy szál kaprot teszünk.
  2. Elkészítjük a páclevet: feloldjuk a sót a vízben és felforraljuk. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt páclét a ráöntjük a cukkinikre, és szorosan lezárjuk az üveget.
  3. 3 napig szobahőmérsékelten állni hagyjuk, közben az erjedési folyamatnak meg kell kezdődni. Ha látjuk, hogy a tetején hab gyűlik, az annak a jele, hogy minden rendben van. 3 nap után az üvegeket áttehetjük a pincébe vagy a kamrába.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.